0
Diéta és Fogyókúra

10 kalóriaégető tipp – 100kalória mínusz minden nap

2012. February 3. Friday

Főzz a családnak

Tudtad, hogy 40 perc főzéssel, amiben benne van az étel előkészítése, a főzési folyamatok, a pakolás, mosogatás, terítés, akár 130 kalóriát is elégethetsz? Arra figyelj, hogy szigorúan tilos a csipegetés, kóstolgatás.

A fürdőszoba fogyaszt

Hallgass jó kis pörgős zenét, és 25 perc intenzív fürdőszoba takarítással elégethetsz akár 100 kalóriát is, miközben megszabadulsz a szappan és vízkőlerakódásoktól és még a padló, a tükör is csillogni fog.

Kertecske

A kert nem csak arra jó, hogy megtermeld benne az egészséges zöldségeket, gyümölcsöket és örömködj a csodálatos virágokban, de rendben tartásával égni fognak azok a kalóriák is. 25 perc kertészkedés, fűnyírás, kapálás, gereblyézés, gazolás 125 kalóriádba kerülhet.

Padlófényezés

Biztosan téged is zavar, hogy a járólapot hiába mosod fel a konyhában mégsem elég tiszta, a fugák sem olyan szépek már, mint új korukban. A parkettáról ne is beszéljünk. Néha jót tesz, ha négykézlábra ereszkedsz, és jó alaposan átsikálod a padlót, a parkettát pedig padlóápolóval gyönyörűre lehet fényezni. Nem a leghálásabb munka, azonban utána csillogni fog minden és már 15 perccel is 110 kalóriának inthetsz búcsút.

Olvass és tanulj

Bár azt mondják, aki sokat ül, annak hízik a feneke, ez a mondás akkor igaz, ha eközben folyton csipegetünk. Azonban ha 65 percen keresztül olvasol, tanulsz, fejmunkát végzel, az agyad bizony dolgozik és az agymunkához is energiára van szükség. Ez idő alatt 100 kalóriával csökkentheted a napi bevitelt.

Telefonálj

Biztosan te is szoktál hosszasan csevegni akár munkaügyben, akár barátnőkkel. Szerezz be egy hordozható telefont, vagy használd a mobilod, és máris nem vagy az asztalhoz, székhez kötve. Egy 35 perces traccs parti alatt 100 kalóriát is lemászkálhatsz.

Vásárolj

A nők kedvelt szokása a vásárlás. Biztosan te is érezted már, hogy miután hazaértél a butikolásból majd leszakadnak a lábaid. 1 óra vásárlás és ruhapróbálás 100 kalória mínusz.

Pattanj biciklire

Mikor csak elugranál a közeli boltba, vagy a postára, sietnél, ezért inkább kocsiba szállnál, ne tedd. Vedd elő a biciklid. Megspórolod a lámpáknál töltött időt, a szabadban feltöltődsz és 25 perc biciklizéssel, amit vélhetően észre sem fogsz venni, úgy repül az idő, 120 kalóriát tudsz elégetni.

Bevásárlás kosárral

Legközelebb, ha vásárolni mész az ABC-be, kocsi helyett kosarat válassz. Miközben nézelődsz és cipeled, 30 perc alatt 100 kalóriát égetsz el, és még spórolhatsz is, hiszen kisebb kosarat hajlamosak vagyunk kevésbé megtömni és a felesleges dolgokat ott hagyni.

Anyukáknak

Ha pici babával mész valahova, válaszd nyugodtan a hordozó kendőt a babakocsi helyett. Ezzel, sokkal több extra kalóriát égetsz el, miközben elsétálsz a boltba, mintha a babakocsit tologatnád, kerülgetnéd a tömeget, nehéz lenne elférni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply