0
Diétás sütik, édesség

Diétás banánkenyér

2012. February 25. Saturday

Nincs is jobb mikor a reggeli vagy ebéd utáni tejeskávé mellé egy szelet kalácsot, sütit majszolunk, főként, ha az a süti még diétás is.

De ez a recept akkor is a te recepted, ha állandó problémát okoz nálad is a megmaradt, megbarnult banán, hiszen ehhez a sütihez minél érettebb a banán annál jobb. Így ha már te is unod a banánturmixot, készíts egy diétás banán kenyeret, a család is díjazni fogja.

Hozzávalók

250 gramm szénhidrát csökkentett liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
50 gramm light vaj
225 gramm cukornak megfelelő édesítő
2 tojás
3-4 banán
2 teáskanál vanília aroma, vagy egy vanília kikapart belseje

A vajat kikeverjük az édesítővel, és a vaníliával majd a tojással. Érdemes habverőt használni. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral. A banánt összetörjük villával, hogy pürés legyen, majd bele keverjük a vajas, tojásos masszába, ezután a lisztet is bele forgatjuk és egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc, vagy kisebb kenyérsütő formába, szilikon formába kanalazzuk és eloszlatjuk. Használhatunk kisebb tortaformát, vagy akár muffin formákba, kuglóf sütőbe is tölthetjük.

180 fokon előmelegített sütőbe 50 percig sütjük. Idő közben ellenőrizzük, nehogy túlsüljön a teteje. Ez ellen védekezhetünk, ha sütőpapírt teszünk a tetejére.

5 perc pihentetés után kiboríthatjuk a formából, miután teljesen kihűlt szeleteljük. Isteni finom a banánkenyér önmagában, vagy vajjal, de készíthetjük úgy is, hogy csoki darabkákat, diót szórunk sütés előtt a tésztába, vagy akár a tetejére.

A süti több napig puha ha folpackba tekered miután kihűlt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lakos Marianna 2015. October 25. Sunday at 08:59

    Sziasztok!Nekem,csak az lenne a kérdésem,hogy kukoricaliszttel is el lehet ezt a receptet késziteni?Ugy,hogy szénhidrát csökkentett liszt helyet kukoricalisztet teszek bele!Köszönöm!

  • Leave a Reply