Jó hírem van, ha eddig azért nem sütöttél szénhidrát csökkentett liszttel, mert drágának találtad, most megtudhatod, hogyan tudod nagyon gazdaságosan felhasználni. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a szénhidrát szegény lisztből mindössze 1,5 evőkanálnyit kell használnod egy piskótához? Tudod, milyen sok piskótát készíthetsz így fél kiló lisztből?
Ráadásul ezt az alap piskótát nagyon sok mindenhez felhasználhatod, hiszen a diétás kakaós piskóta a diétás fekete erdő tortához, vagy a kókuszkockához, diétás piskótatekercsekhez, diétás fatörzs tortához, diétás somlói galuskához is tökéletes.
Isteni diétás sütemény receptek
Diétás kakaós piskóta hozzávalói
6 tojás
1,5 evőkanál szénhidrát csökkentett liszt – a leggazdaságosabbak és szerintem legjobb a 6-7 gramm ch/ 100 gramm lisztek
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor –cukormentes
6 evőkanál természetes édesítőszer
1 csomag sütőpor
pici tej
A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Ha teszel bele egy pici sót, sokkal jobban felverődik a hab. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, és az édesítővel jól elkeverjük (először verd fel a fehérjét és utána használhatod a habverőt rögtön a sárgájához is, így gyorsabb), majd pici tejet (vagy vizet) adunk hozzá. A liszteket, a kakaóport keverd el a sütőporral, majd adagold hozzá a tojássárgájához, ha túlságosan sűrű lesz, hígíthatod még picit. Végül keverd bele a tojásfehérje kemény habját forgató mozdulatokkal és sütőpapírral bélelt tepsiben vagy vajazott-lisztezett formában süsd 180 fokon tűpróbáig – kb 20-25 perc.
9 Comments
Most keszulok kiprobalni…kicsit felek,hogy nem fog feljonni ilyen szep magasra..
HOgy sikerült? Nagyban függ attól is, hogy mekkora tepsiben sütöd az adagot, hiszen kb duplájára tud feljönni.
Finom.Köszi érte.
Nagyon jó,könnyű a tésztája.Köszi érte.
Azt szeretném kérdezni, kb mekkora tortaformába tegyem? És a 1.5 evőkanál púposan legyen? Még sosem sütöttem diétás tortát, de most a fiam miatt kell a szülinapjára. És bizony izgulok sikerül-e ! Köszi a választ Üdv Gyöngyi
Szia! Nekem 22 cm-es kapcsos tortaformám van, abban szoktam elkészíteni. A 1,5 evőkanál igen, legyen púpos. A 2 fajta lisztet, és a sütőport egy külön tálban keverd össze, és úgy adagold a kikevert tojássárgájához, ugyanolyan állagúnak kell lennie, mint a rendes piskótának, csak mivel a ch csökkentett lisztnek magasabb a rost tartalma, ezért több folyadékot igényel, kevesebb kell belőle, mint a sima lisztből. SOk sikert, és Boldog születésnapot a fiadnak!
Szép napot! Györgyi
Lehet tudni,hogy ebben kb mennyi kaloria van? 🙂
SZia! Csak saccolok, mert nem szoktam számolni kalóriát, azt mondanám kb 500kcal az egész piskóta, ha azzal a ch csökkentett liszttel dolgozol amivel én – diawellness süteményliszt koncentrátum-
[…] Diétás, cukormentes kakaós piskóta […]