0
Utazás

Madeira – az aktív pihenés szigete

2012. February 24. Friday

A természeti kalandok kedvelőinek kedvelt úti célja Madeira, amely az Atlanti Óceánban, Lisszabontól majdnem 978 km-re található sziget. Kedvező klímája, csodálatos, 40 méteres fákkal tarkított erdői hatalmas túrákra késztetik az oda érkezőket.

Az első élmény az utunk során a landolás, hiszen Madeira repülőterének kifutópályája a vízbe nyúlik. A szigeten, az erdős részeken jól megtervezett túraútvonalak vannak, amelyeket akár autóval is bejárhatunk, de érdemes gyalogszerrel közlekedni, mivel a lombok alatt hűsítő a levegő és autóval egyébként is csak 40 km/h-val lehet közlekedni az útviszonyok miatt.

Szállás Madeira

Népszerű látványosság a szigeten a levadák, az öntözőcsatornák, melyek mellett túraútvonalak futnak, így a babérlombú erdőkben is gyönyörködhetünk.

Legnagyobb települése Funchal, ahol a botanikus, trópusi kertek a legizgalmasabb látnivalók.

Monte környékén, ha járunk, feltétlenül látogassunk el a Miasszonyunk templomba és a Szeplőtelen fogantatás kápolnájába. A sziget fő látványosságai közé tartozik még a Camacha-ban található kosárfonó múzeum és Sao Vicente melletti egykori tűzhányó megmaradt lávabarlangja és a Madeira élménypark.

A sziget második legmagasabb csúcsa az 1818 méter magas Pico de Areeiro, ahova akár autóval is felmehetünk. Ha jobban preferálod az autós túrákat, akkor arról sem kell lemondanod, hiszen már a Madeirai repülőtéren bérelhetsz autót.

A strandolás szerelmeseit csalódásként érheti, hogy a sziget legnagyobb része sziklákkal tarkított, így fürdőzésre nem igazán alkalmas, de természetesen itt is találhatóak strandok, mint például Madeira északi partján Porto Moniz híres lávamedencéi. Illetve Canical közelében a Prainha nevű strand és mesterségesen kialakított standokat is találhatunk.

Túráink során a hasunkról se feledkezzünk el. Amit feltétlenül ki kell próbálnunk, az az espada, azaz a fekete kardhal és a nyárson sült marhaszeletek, az espetada.

Híresek továbbá a helyi boraik is, főként a madeira bor, amely egy likőrbor, illetve kipróbálhatjuk a cukornádpálinkát (aguardente de cana) is.

Ételeik egyik kedvelt alapanyaga az édesburgonya és a banán. A híres madeira mártás is banánmártásból és madeira borból készül.
Szállásfoglalás Madeiran | Akciós repjegyek Madeira | Internetes autóbérlés Madeira | Egzotikus hajóutak

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply