0
Szépség és Wellness

Arctisztítás – 30 felett is ránctalan arcbőr

2012. March 1. Thursday

Ahhoz, hogy a 20-as évek elmúltával is fiatalos, ráncmentes maradjon az arcbőröd, bizony nem elég 30 éves kor felett neki állni, tenni érte. Itt is érvényes a szabály, mi szerint egyszerűbb megelőzni, mint eltüntetni.

Arcápolás 3 fő lépése

Arclemosóval minimum kétszer, reggel és este tisztítsd meg az arcod. Ha sminkeltél is napközben, akkor előbb sminklemosóval távolítsd el a festéket az arcodról. A reggeli arctisztítás azért fontos, mert éjszaka méregtelenít a szervezet és a méreganyagok egy része a bőrön keresztül távozik. Az esti arclemosáskor a nap folyamán bőrünkre került szennyeződéseket távolítjuk el. Éppen ezért nem igaz, hogy csak azoknak kell este arcot tisztítani, akik sminkelnek. Az arclemosód bőrtípusodnak megfelelően válogasd meg, természetes alapanyagokat tartalmazzon.

Miután megtisztítottad az arcod, tegyél egy vattapamacsra tonikot és ezzel is törölgesd át az arc és a nyak bőrét, így kondicionálhatod, segítheted a bőröd, hogy egész nap kiegyensúlyozott maradjon. Fontos itt is, hogy bőrtípusodnak megfelelő tonikot válassz, mert nem mindegy, hogy a vízhiányosságra vagy a túlzott zsírosodásra van kifejlesztve egy-egy termék. Mindenképpen olyat válassz, ami nem alkoholos.

Az utolsó lépés az arckrém használata. Szintén bőrtípusnak megfelelőt válasszunk és a legjobb, ha van nappali és éjszakai krémed is. A nappali arckrém véd és hidratál, UV szűrőt is tartalmaznak, különböző faktorszámút választhatsz, nyáron érdemes kicsit erősebbet, de télen is használd, hiszen a sugarak akkor is éppúgy érik a bőröd. Az éjszakai arckrém feladata a tápláláson kívül a regenerálás, hidratálás. Ezekben a krémekben már nincs fényvédő, több hatóanyagot tartalmaznak. Olyan krémet válasszunk, ami nem tartalmaz mesterséges színező és illatanyagokat.

Ez a 3 fő lépés az, amit minden nap kétszer el kellene végezned rutinként. Gyakorlatilag 1-2 percet vesz el a mindennapokból, viszont arcbőröd, amit nem rejthetsz el, meghálálja ezt.

Ha már használsz egyéb kiegészítő termékeket is, például szemránckrémet, pattanás elleni zselét, akkor mindenképpen a tonizálás után használd ezeket a krémezés előtt.

Bőröd fiatalságának megőrzése érdekében igyál naponta minimum 2 liter vizet, kerüld a tartósítószert tartalmazó ételeket, a túlzott kávé és alkoholfogyasztást és a dohányzást. Próbálj meg kevésbé stresszes lenni és a külső hatások, a szél, napsugarak ellen is védekezni.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply