0
Otthon

Folttisztító tippek mosáshoz

2012. April 19. Thursday

Vannak helyzetek, amikor úgy érzed csak az ecetes olló segíthet? Egyes házi praktikákkal nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hiszen nem kell megvásárolnod a drága tisztítószereket, de időt is spórolhatsz, energiát, és a kedvenc ruhádat is megtarthatod.

A jól bevált házi praktikákkal könnyen tisztán tarthatod ruháidat és mosógéped.

Összement a kedvenc pulóvered?

Lehet, van rá mód, hogy megmentsd. Áztasd langyos vízbe, adj hozzá sok-sok hajbalzsamot és hagyd állni egy éjszakára. Reggel óvatosan nyújtsd meg és szárítsd.

Kifakult a fekete farmer?

Mosás után tegyél a mosógépbe egy pohár lefőzött feketekávét és öblítsd át újra! Működik, a farmer tényleg újra fekete lesz.

Vér vagy vörösbor?

Ha vér kerül a ruhára a legjobb, ha azonnal eltávolítod, akkor még van rá esély, hogy nem hagy nyomot. Szigorúan hideg vízzel próbálkozz az eltávolításával, és használhatsz szappant is, majd mehet is a mosógépbe. A vörösbor foltra szintén hideg víz kerüljön, majd szórj rá jó sok sót, és amikor a só rózsaszín lesz, óvatosan öntsd le felforralt vízzel.

Újítsd fel a bőrcipőd

Dörzsöld be a bőrt citromlével, majd tartsd gőz fölé. A legegyszerűbb, ha forralsz vizet egy lábasban vagy vízforralóban és fölé tartod. Végezetül bőrcipőhöz való kefével dörzsöld át alaposan.

Ecet

Tölts egy pici ecetet az öblítő tartályba és negyed annyi öblítő is elég lesz. Ne ijedj meg, a ruháid nem lesznek ecet szagúak, csak friss illatúak.

Az ecetet használhatod mosógéped karbantartásához is. Önts 1 liter 20%-os ecetet a mosógépbe, majd mikor feltöltődött vízzel kapcsold le. Néha kapcsold be, hogy forogjon egyet a dob, majd hagyd állni egy éjszakára. Másnap indítsd el a programot és hagyd, hogy átmossa magát a gép. Garantált a vízkő mentesség.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply