0
Otthon

Húsvéti dekoráció a lakásban

2012. March 25. Sunday

2 hét és itt a Húsvét. Itt az ideje, hogy picit ellepjék a nyuszik, tojások, kiscsibék a lakást, az ajtódíszt is kiakaszthatod, és a barkára, aranyesőre is felkerülhetnek az első kifújt tojásdíszek.

Idén is ötletesebbnél ötletesebb húsvéti lakásdekorációk várnak rád, amit otthon házilag egyszerűen elkészíthetsz.

A Húsvét alapkelléke a tojás, ami lehet kifújt, főtt tojás, festett, ragasztott mintás, horgolhatjuk, de készíthetünk anyagból is és egyre elterjedtebb a hungarocell tojás, amit igazán nagyszerűen és egyszerűen lehet díszíteni. A kisgyerekek is élvezik a tojásfestést és évről évre újabb trükkökkel készíthetünk díszeket.Idén a tojások ruhát is kapnak így kiscsibét, nyuszit, vagy akár virágot is formázhatunk belőlük.

A tavasz is elérkezett, így a jó idő a szabadba csal minket. Sétánk során ne felejtsünk el begyűjteni barka és aranyeső ágakat. Barkából nemcsak a vázásba tehetünk, ajtódísznek is tökéletes. De készíthetünk vesszőből, és hungarocell tojásokból is szép díszt. Az aranyesőt asztali vagy akár padlóvázába helyezve a gyerekekkel együtt készített tojásokkal dekorálhatjuk.

Szeretsz horgolni? Készíts húsvétra horgol tojásokat vagy kiscsibéket. A hangulatról a tojásmécsesek gondolkodnak. Nem kell megvásárolni a drága tojás formájú gyertyákat, készíthetsz te magad is mécsestartót tojásból, amibe azután teamécsest helyezhetsz.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply