0
Karácsony

Tea, kávé, forralt bor? Hihetetlen ajándék tippek karácsonyra

2012. December 10. Monday

Szeretnéd házi készítésű ajándékokkal meglepni a családot? Saját készítésű karácsonyi ajándék ötletekkel pénzt spórolhatsz, és örömöt szerezhetsz a családnak, barátaidnak, ráadásul megúszhatod a karácsonyi tolongást a boltokban.

Forralt bor karácsonyra

Egy tölthető tea filterbe helyezz egy 2 centis fahéj rudat, 1 csillag ánizst, 2 darab kardamom magot, 2 fekete borsszemet, és negyed teáskanál egész szegfűszeget. Kösd be a száját jó erősen. Helyezd őket egy szép dobozba, köss rá masnit. Ne felejts el mellé üzenetet hagyni: Helyezz egy filtert egy csészébe, töltsd fel forró vörösborral és fedd le 3-5 percre. Tökéletes karácsonyi ajándék, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

Saját készítésű tea karácsonyra

A tea filtereket megtöltheted levendulával, kamillával, citromfűvel is. A természetes tea filterekkel tölts meg egy ajándékdobozt, a legjobb egy légmentesen záródó fémdoboz. Az így készített házi készítésű teával kellemes meglepetést szerezhetsz karácsony este.

Saját készítésű kávé karácsonyra

Készíts ajándékba különleges ízű és aromájú kávét. 1-2 teáskanál szerecsendiót vagy fahéjat keverj össze 450 gramm kávéval. Keverhetsz 1 vanília rúd kikapart belsejét is a kávéhoz. A legjobb íz eléréséhez, a legjobb aromához használj közepesen testes őrölt kávét, például kolumbiai vagy kenyai kávét. Ez után csomagold kávés tasakba, melyet konyhai kiegészítőket árusító boltban beszerezhetsz. Légmentesen zárd le.

Díszes, légmentesen záródó fémdobozba is zárhatod a kávét, majd köss a szép fémdobozra csinos szalagot. Tökéletes saját készítésű ajándék karácsonyra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply