0
Karácsony Otthon

Házi készítésű karácsonyi ajándékok

2012. December 9. Sunday

Túl sok a rokon, a barát, és szeretnél mindenkit meglepni karácsonykor, de nem szeretnél sokat költeni? Saját készítésű, házi ajándékokkal sokkal olcsóbban megúszhatod a karácsonyt, miközben örömet is szerzel. A saját készítésű ajándékok tárháza hatalmas, válogass te is kedvedre.

Házi készítésű karácsonyi ajándékok egyike a közkedvelt ajándék doboz. A kör alakú kalap dobozokat vond be különböző színű, mintájú díszes vagy egyszerű anyagokkal, csomagolóval. Tökéletes varródoboznak, és egyéb apróságok tárolásának.

Válassz egy szép kosarat, helyezz bele egy-két örökzöld ágat, és pakold tele saját készítésű ajándékokkal. Bárki örömét leli egy nagy kosárnyi ajándékban, már csak a látvány is gyönyörködtető.

A házi készítésű lekvárokat karácsonyi ajándékba is elkészíthetjük,sőt, már meglévő nyáron eltett házi lekvárok közül is ajándékozhatunk. Te is készítettél nyáron diabetikus, cukormentes lekvárt? Lepd meg vele cukorbeteg, diétázó ismerőseidet!

Készíts extra mézeskalácsokat. Díszítsd ki őket cukormázzal, fűzd őket szalagra és ajándékozd el. Nagyon szép saját készítésű karácsonyfa díszeket ajándékozhatsz karácsonyra szeretteidnek.

Az egyszerű, szövet táskákat könnyen dekorálhatod, akár fekete ábrákkal, akár színes figurákkal.

Készíts fürdősókat, tedd őket szép üveg edényekbe és egy organza masnival ajándékozz belőlük karácsonyra. A házi készítésű fürdősók segíthetik a pihenést, a feltöltődést, így igazán ötletes, hasznos saját készítésű ajándékkal lepheted meg a legjobb barátnődet, vagy egy kedves rokonodat.

Házi készítésű gyertyával romantikus estéket, és hangulatos vacsorákat ajándékozhatsz. Ötletes, ha egy szép, régi, díszes teás csészébe készítesz gyertyát.

Ajándékozz instant forralt bort. Forró itallal minden este felmelegedhetsz. Egy pohárka bor a kandalló mellett, gyertyafényben, összebújva, beszélgetve igazán hangulatos. Készíts saját készítésű forralt bor filtereket, helyezd őket díszdobozba, és ajándékozd el. Tökéletes karácsonyi ajándék.

Van kávé vagy te kedvelő ismerősöd? Lepd meg igazán finom aromájú, egyedi, házi készítésű kávéval, teával. Olcsó és ötletes ajándék karácsonyra.

Szeretsz kötni vagy horgolni? Készíts neszesszeres táskát, szemüveg vagy mobil tartót karácsonyra.
Ha már belejöttél az ajándékdoboz gyártásba készíts egyet és pakold tele sok-sok finom mézeskaláccsal.

Testradírt is készíthetsz saját kezűleg. A legkiválóbb kozmetikumokat otthonodban gyárthatod, így biztos lehetsz benne, hogy csakis tiszta alapanyagokkal érintkezik bőröd. Helyezd őket szép üveg edényekbe és ajándékozd el őket karácsonyra.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Duló Anikó 2017. October 27. Friday at 19:33

  Gyerekeknek lehet készíteni saját névreszóló mesekönyvet. Olyanokat, mint a Meseveled készít. Persze kell egy kis idő hozzá, de ha anyukának van egy kis szabadideje vagy kitalál egy történetet ami a gyerekével megtörtént vagy vesz egy klasszikus történetet. Egyszerű rajzzal megrajzolgatja a történetet ír hozzá pár sort és egy gyors-nyomdában megcsináltatja. A gyermeknek tuti felejthetetlen ajándék lesz, hogy róla szól a mese.

 • Reply Nagy Endre 2014. November 21. Friday at 14:27

  A karácsonyi ajándékok közül a kézzel készítettek a legszebbek és a legértékesebbek. Ami igazán örömet és nagy örömet tud okozni azok a kézzel készített ajándékok. Aki úgy dönt, hogy ilyen csodát ajándékoz szeretteinek annak mindenféleképpen korán el kell kezdeni a karácsonyi készülődést. Én személy szerint egyszer próbálkoztam ilyen ajándékot készíteni, de a kézügyességem nem elég jó, így nem valami tökéletes ajándék lett belőle. Az idén úgy az egészségre helyezem a hangsúlyt ezért ajándékozok olyat ami egyrészt különleges és egészséges.
  http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/42/karacsonyi-ajandek-csomagok
  Remélem tudtam másoknak is segíteni a karácsonyi ajándék kiválasztásában.

 • Leave a Reply