0
Karácsony Otthon

DIY Adventi naptár 2020

2020. November 8. Sunday

Idén nagyon egyszerű dolgom lesz, mert a tavalyi adventi naptárunkat fogom használni. Megmutatom 2 óra alatt milyen aranyosat készítettem a gyerekeknek. Igazából a halogatásom tavaly olyan jól működött, hogy november 30-án fektetés után készítettem el ezt az adventi kalendáriumot, hogy másnap reggel a gyerekek csillogó szemekkel fedezhessék fel.

A cél az volt, hogy elég magasan legyen, hogy a 2 évesünk ne(se) érje el, elég nagy legyen ahhoz, hogy bele férjen mondjuk egy kisebb filctoll, apróságok, és egyszerű legyen, de ne túlságosan.

 

 

Semmiképpen sem szerettem volna a sima csokis bolti változatot, de természetesen egy-egy napra itt is rejtettem el a kedvenc csokiból 1-1-et. Ezen kívül vicces filctoll, csavaros zsírkréta, és matricák kerültek bele. A matricákból mindig annyit tettem csak bele, hogy mindkét gyerek tudjon 1-1 képet készíteni belőle. A többi napra pedig élmény, program volt kis centlin feljegyezve. Adventi vásárba mentünk, óriás kerekezni, megnézni a karácsonyi fényeket a városban, esti családi forrócsokizás pillecukorral, vagy épp diavetítés is volt. Mézeskalács készítő és díszítő napot is tartottunk. Egyszerű, de nagyszerű programok amit a kicsik is élveztek. Az ideibe más programok lesznek, hiszen lehet nem lesz minden nyitva, de számos szuper ötletet ki lehet találni amit a kisebb és nagyobb gyerekek is élveznek. Azt hiszem a legfontosabb, hogy olyan programokat találjunk ki, amit együtt tudunk csinálni.

 

 

A DIY adventi naptár elkészítéséhez nekem volt itthon minden. Direkt  ilyen csomagoló papírt vettem, ami jól mutat a világos falon, de valamennyire egyszerű is. Kiterítettem a csomagolópapírt, kb 20 centi széles csíkokat vágtam, amit aztán a fent látható módon boríték formájúra hajtogattam. Ragasztás helyett gyorsabbnak bizonyult a tűzőgép. Picit látszik, de az összképen nem rontott és tartósabb lett. Ugyanebből a csomagolópapírból készültek a rénszarvasok is, csak megfordítottam értelemszerűen a papírt. Voltak otthon ilyen dekor elemek, mint a pompom az orrnak, a mozgó szemek és a zsenília szálak a szarvaknak. Számozott karácsonyi csipeszeim is voltak, amit még anyukám kb. 6 évvel ezelőtt küldött nekem és azóta őrizgettem mert tudtam, hogy egyszer biztosan fel fogom tudni használni. Így a számozás meg volt oldva. Majd kifeszítettünk egy piros szalagot és arra függesztettük fel a kis csomagokat. Mivel a radiátor felett találtunk helyet, így a csokis napos borítékok üresen maradtak és csak reggel tettem bele nekik a csokit.

 

 

Tavaly kaptak mellé playmobilos “legos”adventi naptárat is, és ez amit én készítettem sokkal jobban tetszett nekik. Idén is ilyet szeretnének.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply