0
Otthon

DIY ötletek otthonra – mire nem jó egy reszelő?

2013. March 18. Monday

A DIY az angol Do-It-Yourself rövidítése. Csináld magad, mindössze ennyit jelent, és milyen népszerű lett, na persze nem csak maga a kifejezés. Egyre többünket vonz a vintage világ, a country stílus, és hódít a DIY láz, ahol a saját, házi készítésű, újra hasznosított, újra felhasznált tárgyak kerülnek előtérbe. Fantázia, és megvalósítás keveredik, hogy végül egyedi, saját készítésű remekművünk legyen otthonunk dísze, ruhatárunk része.

Ami sokaknak kacat, az másoknak kincs, hiszen sosem tudhatod mire jó egy hiányos kávés készlet, egy gereblye, egy ajtó, vagy akár egy zsalu. Régi dolgainkat felújíthatjuk, vagy akár teljesen új szerepkörbe helyezhetjük őket. A kerti gereblye lehet akasztó, a befőttes üveg ecset tartó, és még az ajtóból is kiváló asztal válhat.

Ne válj meg a régi zongorától, ha már nem működik, és csak a helyet foglalja, találj neki helyet a falon, és meg is van oldva a polc kérdés. Nem csak egyedi, és ötletes, de a zenészek, zenekedvelők lakásából egyszerűen elengedhetetlen.

csinald-magad-otletek

Tároló hiányban szenvedsz? A kiürült befőttes üvegek bárhol jó szolgálatot tehetnek.

diy-befottes-uveg-ujrahasznositasa

Van egy régi fa láda fészerben? Felejtsd el, hogy a tűzre dobod, újítsd fel és használd dohányzó asztalként. Nem mellékesen nagyon jó tároló is, ahova este akár a gyerekek játékait is bedobálhatod.

diy-csinald.magad

Gondoltad volna, hogy egy teniszlabda ennyi funkcióval bír? Vidám és ötletes, és biztos mindig megtalálod a kulcsod, a fontos leveleket, jegyzeteket.

diy-hazi-keszitesu

A régi teás s kávéscsésze készletektől sem kell megválnod csak azért mert némelyik csorba, és már különben is hiányzik belőle pár darab. Rengeteg módon felhasználható. Az egyik legjobb DIY ötlet, ha lámpát, vagy órát készítesz belőlük, de nagyon jó egy saját készítésű gyertya felhasználásához is.

diy-lampa dyi-csinald-magad-otletek

A régi ajtóktól sem kell megválnod, ha kicsit kopott nagyon jó vintage hatást kelt, azonban le is csiszolhatod, és újra festheted őket. Lámpát szerelhetsz rá, vagy akár asztallapként is használható. Ha kedveled a vintage vagy a country stílust, akkor ezt az ötletet feltétlenül alkalmaznod kell!

diy-lampa-sajat-keszitesudyi-asztal

Nincs túl sok helyed az előszobában, de azért egy kis asztal jól jönne a kulcsoknak, egy kis dekorációnak. Valójában elég ha falfestéket és egy polc lapot szerzel. A falra fesd fel az asztal lábakat és csak a polcot szereld fel, így több helyed is marad és sokkal olcsóbban is megúsztad, nem beszélve arról, hogy nagyon jó házi készítésű ötlet.

diy-polc

Mi mindenre jó egy gereblye. Takarítsd le jó alaposan, akár át is festheted, szereld fel a falra, és a boros poharak máris jól fognak mutatni a falon.

diy-sajat-keszitesu
diy-vintage-polc

Lecserélted a zsalukat a házon, vagy csak tudsz egy jó helyet, ahol fillérekért beszerezhetsz egy régit? Ne habozz, készíts saját készítésű paravánt, fali díszt, levél tartót. Fesd le, a szobával, előszobával harmonizáló színűre.

hazi-keszitesu-otletek zsalu-diyotletes-polcrendszer-vintage

Micsoda ötlet! Még a régi rekeszektől sem kell megválni, pakold őket egymásra ahogy tetszik, és már kész is a polc. Lefestheted, dekorálhatod, egy a lényeg, rögzítsd jól, és legyen stabil.

rekesz-polc-diy

Az ócska reszelőt sem kell kidobni. Fordítsd fejre, az aljába helyezz egy kemény kartont, vagy fa lapot, rögzíted egy forgótalpas állványra és már kész is a remek mű. Használhatod ecsetek, ceruzák tárolására, de a konyhában is tökéletes kanalak és egyéb apró kiegészítők gyűjtőhelyének.

ujrahasznositott-diy-otletek sajat-keszitesu-diy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply