0
Karácsony Otthon

Alternatív karácsonyfa – védjük a természetet

2013. December 3. Tuesday

Szereted a fenyőfákat? De inkább az erdőben látod szívesen, ezért karácsonykor nem vásárolsz kivágott fenyőfát? Az egyik nagyon jó alternatíva, ha cserepes fenyőt veszel, amit később kiültethetsz az udvarra. Ha erre nincs lehetőséged, mégis szeretnél karácsonyfát, akkor csemegézz a jobbnál jobb ötletekből. Hihetetlen micsoda karácsonyfa utánzatokat kreálnak egyesek, mennyire kreatívak, igaz? Nekem némelyik eszembe sem jutott volna. Van köztük olyan alternatív házi készítésű karácsonyfa ami sok időt vesz igénybe, hogy elkészüljön, azonban mindenképpen megéri a fáradtság. Némelyik viszont hamarabb elkészíthető, mintha egy igazi fát kellene befaragnod, és feldízsítened. Ráadsául ha nem vagy oda a karácsonyfákért, vagy éppen csak óvni szeretnéd a fenyőket, akkor is megtalálhatod a stílusodhoz legjobban illőt, és még a tűleveleket sem kell az ünnepek alatt a szőnyegből szedegetni.

Alternatív karácsonyfák fából

alternativ-karacsonyfa

egyszeru-karacsonyfa karacsonyfa-alternativa karacsonyfa-faagakbol karacsonyfa-fabol karacsonyfa-helyett karacsonyfa-lecbol karacsonyfa-otletek

Papír karácsonyfa

Gondoltál már rá, hogy csomagolópapírból, vagy éppen újságpapírból és készülhetne a karácsonyfád? Akár extra dekorációként is jó. Csomagolásnál mindig marad ki egy kis darab csomagolópapír amibe már nem tudsz semmit sem csomagolni. Ezúttal ne dobd ki!

Ha pedig nagyon sok a könyved, és a gyerekek régi tankönyvei, főiskolás könyvek még az ágy alatt is megbújnak, használd fel őket idén praktikusan.

csomagolópapír-karacsonyfa e2586f010dc7bb21b8f694cb3d727a43 karacsonyi-otletek

Karácsonyfa mint falidísz

Főként azoknak ajánlom, akiknek kevés a helyük, nagyon gyorsan “összedobható” egy karácsonyfa például égősorból, vagy a karácsonyfadíszekből, de akár festhetsz is falra egy fát.

alternativ-karacsonyfa.otletek egyszeru-otletek-karacsonyra festett-karacsonyfa hazi-karacsonyfa karacsonyfa-egobol karacsonyfa-fenyo-nelkul kretatabla-karacsonyfa

Egyedi karácsonyfa ötletek

Álomszuszékoknak párna karácsonyfát ajánlanék, a fotósok régi állványaikat is használatba vehetik, de akár “láthatatlan” karácsonyfát is állíthatsz idén, damilra fűzött gömbök segítségével, vagy éppen drótból készítve fa alapot.

fenykepezogep-allvany-karacsonyfa karacsonyfa karacsonyfak parna-karacsonyfa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply