0
Ősz Otthon

Halloween-i töklámpás

2014. October 12. Sunday

Nem vagyok egy halloween rajongó, de itt Írországban már szeptember végén megjelennek a halálfejes, szellemes díszek, mindenhol mű denevérek repkednek a bevásárlóközpontokban, és ha nem figyelsz egy mű pókháló csapdájában találhatod magad. Aggodalomra semmi ok, mű kéz, mű vér, szemgolyó nyalóka, boszorkányos csoki és társai is a leglátványosabb polcokon sorakoznak, és a halloweeni kosztümök, jelmezek színes tárháza is minden évben újra és újra fel van sorakoztatva, hiszen 2-szer ugyanabban a jelmezben megjelenni nem túl menő itt.

Bár be nem szippantott ez a halloweeni őrület, és még egyetlen halloweeni partin sem jártunk, minden évben faragunk töklámpást, mert az olyan aranyos, mókás, és a tökmagot is szeretjük. Ezt szoktuk kitenni az abakban, egy megygújtott gyertyával a belsejében, ezzel jelezve a környékbeli gyerekeknek, hogy jöhetnek – nem mintha anélkül nem dörömbölnének be. Az itteni gyerekeknek ez hagyomány, megszokott dolog, készülnek rá, jelmezbe öltöznek, és szüleikkel, a nagyobbak pedig egyedül körbejárnak a környéken, így nem szeretnénk őket megfosztani az élménnyel, mindig egy nagy tál csokival, nyalókával várjuk őket.

Tudtad, hogy honnan ered Halloween története? Olvasd el, csak hogy tisztában legyél, ha legközelebb ki szeretnéd fejteni miért nem szereted ezt az amerikai baromságot, hiszen, nem is Amerikából származik! 🙂 Illetve nagyon aranyos története van a töklámpásnak is.

A töklámpás nem csak a halloween miatt aranyos, nagyon édes őszi dekorációt lehet belőle készíteni, és egy kis extra elfoglaltság a gyerekeknek is. Hoztam is pár aranyos halloweeni töklámpás ötletet. Csemegézzetek bátran.

halloweeni-toklampastoklamps toklampas-halloweenra toklampas-halloweeen halloween-tok-pok halloween-toklampas-keszites halloween-toklampas halloween-tok-dekoracio halloween-mignon halloween-lampas halloween

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply