0
Karácsony

Tenyér és talplenyomatos ajándékok – DIY karácsony

2014. December 10. Wednesday

Remek program a gyerekekkel és tökéletes karácsonyi ajándék a saját készítésű talp és tenyérlenyomatos ajándék. Összegyűjtöttem pár ötletet, hogy milyen kreatívan lehet megörökíteni a gyermekkori “méreteket”. Nekem nagyon tetszik.

Elkészíthetitek saját magatoknak is, és a nagymamáknak, nagypapáknak, keresztszülőknek, családtagoknak is nagyon aranyos diy karácsonyi ajándék, biztosan értékelni fogják. Túl sok alapanyagra sincs szükség, és szerintem minden gyerek különösen élvezni fogja, hogy összemaszatolhatja tenyerét-talpát. Az utómunkálatokat – takarítás 🙂 – inkább nem említeném, érdemes azért előre gondolkodni, egy lavórt, szappant, törölközőt oda készíteni, és újságpapírral beborítani az asztalt. Lehetőleg ne a padlószőnyeges nappaliban álljunk neki a műveleteknek, és akkor egy gyors törlés, felmosással el is tüntethetőek a nyomok.

A saját készítésű talp és tenyérlenyomatos ajándék egyediségét gondolom nem is kell említenem, pontosan olyan biztosan nem lesz még egy! Hobby és sok papír írószer boltban is lehet kapni már kész feszített festővásznakat is, de vastagabb kartonra, vagy sima A4-es nyomtató papírra is készülhetnek a remekművek, amiket érdemes utána keretbe tenni, hogy tartósak és szépek legyenek. Vagy készítheted egy levágott, lefestett fára is, mint a lenti “LOVE” feliratos képet. Szerintem nagyon aranyos.

Amit jövőre biztosan el fogok készíteni az az üveggömb karácsonyfadísz, amire pont egy bébi tenyér lenyomat fér rá. Nagyon tetszik az ötlet.

Kedves apukák, ha a gyerekekkel közösen készítetek ilyet, míg anyu nincs otthon, biztosan könnyeket csaltok a szemébe szenteste 🙂

tenyerlenyomatos-diszekdiy-karacsonyi-ajabdek labnyomda-kep tenyerlenyomatos-kep tenyernyomda tenyer-nyomda tenyer-nyomda-lepke

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply