0
Otthon Vidék és vintage

Polcok, szekrények, asztalok rekeszből – DIY és újrahasznosítás

2014. February 17. Monday

A vintage, a country stílus, a természetes anyagok, és az újrahasznosítás kéz a kézben járnak, és jól is van ez így. Lomtalanításkor nagyon érdemes nyitottabb szemmel, kreatív énünket előkapva szemlélni a kidobandó kupacot. Nem vagyok híve a felhalmozásnak, jó, ha rendben tartjuk dolgainkat, rendszerezzük és néha-néha átválogatjuk, de nem kell mindent kidobni sem. Mióta a vintage stílus bűvkörébe kerültem én magam is sokkal nyitottabb lettem az újrahasznosítással kapcsolatban. Sokszor csak ámulok, hogy egyesek kreativítása milyen határtalan. Micsoda ötletekkel rukkolnak elő, hogyan újítanak fel régi bútorokat, tárgyakat, hogyan alakítják át az egyszerű, semmilyen tereket hangulatos otthonná. Azért is szeretem az ilyen képeket nézegetni, mert azon túl, hogy remek ötleteket láthatok, a kreatív énem nekem is a felszínre kerül és az egyik ötlet szüli a másikat.

Nemrég láttam egy nagyon jó rekeszekből készült konyhapultot, egy dohányzóasztalt, és ezen a vonalon tovább haladva rengeteg egyéb tároló eszközt, berendezési tárgyat és bútor darabot, melyeknek az alapja egy-egy fa rekesz, fa doboz volt. Azt sajnálom csak, hogy a zöldségek, gyümölcsök nagyrészt karton dobozokban érkeznek már a zöldségesekhez, az áruházakba, így kisebb eséllyel lehet ezeket a rekeszeket ingyen, vagy olcsón beszerezni, de ha neked tele a pince, vagy épp tudsz egy jó lelőhelyet akkor nagyon mázlista vagy, mert fillérekből készíthetsz egyedi, divatos, vintage bútorokat rekeszből.

A rekeszből készült polcokat számos módon készíthetjük le. Fontos persze, hogy funkciótól függően megfelelő erősségű rekeszt használjunk. Kell egy jó csiszoló, festék, színes bevonó anyagok, jó ha van kéznél fa ragasztó, fúró, kalapács, csavarok, szögek. Ha szemfüles vagy, előre látó és nem dobáltad ki a régi bútorok használható elemeit, vagy éppen egy jó ócskás címe van a zsebedben akkor szinte olcsón, vagy ingyen szerezhetsz be mindenféle kiegészítőt, ami hasznos lehet a rekesz bútorok elkészítésénél. Fogantyúk, kampók, akasztók, kerekek, lécek, szegők, ajtók. Gyakorlatilag jó erős rekeszekből akár konyha szekrény, könyvespolc, konyhasziget is készíthető, a gyengébbekből játéktárolók, újságos dobozok, irattartók, pipere polcok, éjjeliszekrényeket gyárthatunk. Lehet gurulós, falra szerelhető, egyszínű, vagy színes, mintás, használhatjuk díszként, vagy betölthet fontos tároló, pakoló szerepeket is. Határt maximum a képzelet, és az ügyességünk szab, de összegyűjtöttem nektek azokat az ötleteket amik biztosan segítenek neked is, hogy feltörjön benned is az ötletáradat és kreatívan neki láthass a munkának.

A mellett, hogy olcsón rendezheted be otthonod, újíthatsz be új bútorokat, amiket amúgy lehet nem tudnál megvenni, még jól is néznek ki, és nagyon dizájnosak a rekesz bútorok. Éljen az újrahasznosítás igaz?

Te mit készítenél szívesen?

rekesz-kesz-dohanyzoasztal

rekeszes-otletek

rekesz-polc-gyerekszobaba rekesz-polcok rekesz-felujitas-polcnak rekesz-eloszobabutor rekesz-konyvespolc rekesz-dohanyzoasztal rekesz-diy divatos-gurulos-rekesz-tarolo rekeszbol-konyhasziget rekeszbol-polcok

A képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply