0
Diétás saláták, köretek

Sült karfiol – egészséges receptek

2014. February 22. Saturday

sult-karfiolMég mindig nem ért véget a karfiol mániám. Kipróbáltam a mediterrán karfiol pörköltet és a diétás sült karfiol szeletet is. Miért diétás és egészséges? Mert nincs panír rajta, és nem bő olajban sült.

Mikor a receptet először láttam valahol nagyon jót mosolyogtam, karfiol steaknek nevezték, amihez semmi köze sincsen. Szeretem a steaket, főleg ahogy a férjem készíti, ezért úgy döntöttem a karfiol is kap egy esélyt.

Az elkészítése nagyon egyszerű, vegetáriánusok, ha valami könnyűre vágynak, akkor zöldség köret mellé olyan jól mutat a tányéron. Vacsira is fogyaszthatjuk, vagy ebédre, készíthetünk hozzá finom öntetet is.

Diétás karfiol „steak”

szép zsenge karfiol

1 pici kókusz zsír

só, bors, fokhagyma

karfiol-sutveA karfiolt mosd meg jó alaposan, válassz egy szép példányt, nehogy keserű legyen. Vágd le a zöld takaró leveleket, de ne vágd ki a torzsáját, különben nem tudod szeletelni. Vágj szeleteket belőle, de ne legyen túl vastag.

Egy serpenyőre – én palacsintasütőt használtam ezúttal- tegyél egy kiskanál kókuszzsírt, mikor felolvadt a sóval, borssal megfűszerezett karfiol szeleteket tedd rá. Én kapásból átforgattam egy kicsit az olajos sütő felületen, hogy a másik felére is rögtön kerüljön a kókuszzsírból. Majd le kell fedni egy fedővel, hogy miközben az egyik fele pirul, tudjon barnulni is. Alacsony hőfokot válassz, hogy ne égjen meg, de legyen ideje pirulni is. Mikor már szép barna az egyik fele, akkor fordítsd meg,- figyelj hogy egy pici kókusz olajjal meg legyen kenve- és tedd rá vissza a fedőt. Mielőtt teljesen kész van fokhagyma gerezddel kend meg a tetejét, ettől nagyon-nagyon finom lesz.

A szűz kókuszzsírnak nagyon finom kókusz illata és íze van, a karfiol is nagyon finom lett tőle.

 

 Diétás, egészséges receptek – finom fogások a családnak

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply