Nagyon szeretem a mediterrán ízvilágot, és a salátákat is, így a caprese saláta is nagyon kedvemre való. A caprese az olaszok ” nagy találmánya”, a Capri sziget lakói előételként fogyasztják, nem köretként. Én mégis nagyon szeretem sült, grillezett húsok mellé, nyáron ez friss saláta tökéletes választás akár diétás vacsinak is önmagában, vagy baráti összejövetelekre, vacsorára előételnek. A caprese saláta hozzávalóit felapríthatjuk, vagy ízlésesen elkészíthetjük falatkáknak is, meg is grillezhetjük, én most a falatkákra szavazok.
Caprese saláta, falatok
paradicsom
mozzarella
bazsalikom
só, bors, olíva olaj
Pár szép paradicsom, mozzarella, friss bazsalikom és kész is vannak a caprese falatok . Mosd meg alaposan a paradicsomokat, vágd félbe, szeleteld fel a friss mozzarella golyókat, tedd a fél paradicsom tetejére, őrölj rá pici sót és borsot, helyezz rá egy bazsalikom levelet és tedd rá a paradicsom fedőt, majd olíva olaj sprayvel fújd le. Elkészítheted koktél paradicsomokkal is ugyanúgy a diétás előételt, használj fogpiszkálót, hogy könnyebb legyen elfogyasztani.
A caprese falatokat meg is grillezhetjük, és meglocsolhatjuk egy kis balzsamecettel.
Amit még melegen ajánlok, hogy próbáld ki a forró caprese mártogatóst.
No Comments