0
Diétás saláták, köretek

Klasszikus Guacamole – avokádókrém egészségesen

2015. August 23. Sunday

Rengeteg avokádókrémről olvasni, és mind-mind finom is, de az egyik legismertebb a guacamole, mely egy nagyon finom mexikói mártogatós.

Az eredeti guacamole hozzávalóiról megoszlanak a vélemények, általában az alap ugyanaz, avokádó, chili paprika, koriander, hagyma – én lilahagymát vagy shallot hagymát használok-, és só, esetleg egy pici lime. Ezen kívül számos recept kimagozott paradicsomot említ még, de az ahol már a bors, a tejszín, kókusztej feltűnik, az már a guacamoléval köszönő viszonyban sincs.

Ami fontos, az avokádónk legyen érett, a koriander legyen friss, a por, száraz, mag nem jó!

guacamole receptAz én guacamolem hozzávalói

4 érett avokádó

Fél lila hagyma nagyon apróra vágva

1 chili paprika nagyon apróra vágva – lehet több is, az erősségtől és a te tűrőképességedtől függően

Fél bögrényi koriander – aprítsd fel apróra

Ízlés szerint só és egy pici lime leve

Online táplálkozási tanácsadás, étrend és receptek

Az avokádót héjastól a mag körül hosszúban vágd félbe, szedd ki a magot és húzd le a héját. Vágd fel kockákra, tedd egy tálba, és villával kicsit nyomkodd szét, de úgy hogy maradjanak benne nagyobb darabok. Ne pürésítsd, az avokádót semmiképpen. Add hozzá a felaprított többi hozzávalót, jól forgasd össze, hűtőben hagyd állni egy picit, majd tálalhatod is. A mexikóiak tortillával fogyasztják, mi szívesen esszük húsok mellé, vagy pl. én szeretem sütőben sült lazac mellé is.

guacamole-egeszseges

Járt vagy élt már közületek valaki Mexikóban? Érdekelne, hogy ott hogyan készítik a guacamolet.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ancsur 2015. August 24. Monday at 13:27

    nagyon jól hangzik, elkészítem holnap, valami új és még egészséges is 🙂 egy jó háziasszony mindig süt főz, akármilyen meleg is legyen 🙂 és egy jó tipp, hogy az elhasznált olajat összegyűjtve, tegyünk a környezetünkért. Adjuk le a 170 mol töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve

  • Leave a Reply