0
Otthon

Ha nekem lenne erkélyem….

2014. May 8. Thursday

Ahogy beköszönt a jó idő legszívesebben minden időmet a szabadban tölteném. Reggeli kávé a teraszon, ebéd a kertben, esti beszélgetések, baráti vacsorák, nyársalás, grillezés az udvaron. Sajnos itt Írországban sokkal kisebb az esély rá, hogy a kertedet úgy ki tudod használni mint otthon, a kiülős ebédekre még várnunk kell 1-2 hónapot- ha az idő idén kegyes lesz velünk. Viszont az otthoni meleg idő, a tavaszi, nyári éjszakák emléke melengeti a szívemet. Emlékszem, mikor az albérleti erkélyen ücsörögtünk, akkor sajnos még se pénzem, se késztetésem nem volt rá, hogy berendezzem. Na de most, szívesen lennék pár hetet nagypolgár. Most már jobban vágyom egy vidéki házra, inkább vintage, mint futurisztikus stílusban, amolyan modernizált vidéki stílust képzelek el álmaink otthonának. Viszont egy picit elköltöznék egy nagypolgári budapesti otthonba, ahol nyáron mezítláb sétálnék ki a nappalival szinte egyenértékű erkélyünkre – hiszen nyáron egy jól megtervezett kompozíció, szépen berendezett erkély nagyobbítja a teret. Akinek beépített erkélye van, télen is ki tudja használni- na persze az ideális világról alkotott álomképemben ott szerepel a télen hólepte kovácsoltvas erkélyen csipegető cinege is. Elköltöznék egy hónapra mondjuk Rómába, és ott valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy erkély nélkül éljek.

Nektek van erkélyetek? Kihasználjátok? A panel, vagy tégla lakások erkélyeit nagyon jól meg lehet csinálni, és szakítani a hagyományos, minden lomot oda pakolunk ki, mert máshol nincs hely stílussal. Jó tudom, hogy nehéz máshova pakolni, de egy alapos szelektálással megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól amiket már rég nem használtál – ajándékozd el, dobd ki- és gondold végig, a megmaradt dolgokból milyen saját készítésű, diy dolgot készíthetsz? A régi szekrényekből akár ülőalkalmatosság is készülhet az erkélyre, vagy polc, asztalka, bármi. Még pici fűszernövényeket is nevelhetsz. Lehet, hogy nincs családi, kertes házad, de ha van erkélyed, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy a lakás élhető részévé tedd. Milyen jók is a baráti kártyázások, beszélgetések, kacagás, egy finom tea, kávé, és csacsogás az erkélyen. Sőt még napozni is tudsz, olvasni, merengeni, tanulni. Ha szerencséd van pizsamában nézheted a napfelkeltét, együtt ébredhetsz a várossal, és élvezheted azt a lüktetést.

Az erkélyeken, a jó időn, és a nagypolgári otthonokon át a panelek kicsi erkélyes megoldásain töprengve összeszedtem azokat az ötleteket amik nekem tetszenek. Kicsi erkély inspirációk mindenkinek, csinos, pici teraszok ahonnan rálátás nyílik a nagyvilágra, takaros kis erkélyek, tele bájjal, nyáridéző hangulattal. Remélem ti is inspirálódtok, és idén nyáron berendezitek az erkélyeiteket.

Legközelebb a kedvenc terasz megoldásaimat hozom majd el.

panel-erkely

otletes-erkelyek otletes-erkely otletek-erkelyre mini-erkey lakberendezes-erkely kiulos-erkely kicsi-erkelyek-berendezes fe8a428336390e38ac8a04f371da990c erkely-otletek erkely-berendezes erkely-asztal-szek erekely-terasz diy-erkely

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply