0
Otthon

Kicsi hely, sok cucc – lakberendezési ötletek

2014. June 19. Thursday

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert az itteni, az otthonitól szinte teljesen eltérő életstílus egyik velejárója, hogy a fiatal párok is házat, nagy lakást bérelnek. Ha nem közvetlenül a fő utcán akarsz lakni, hanem hajlandó vagy 15 perces busz útra, a kertvárosba költözni, vagy vidékre, a nyugodtabb, biztonságosabb élet mellett ráadásként garzonlakás áron bérelhetsz 2-3 szobás házat, kicsi udvarral. Nem vicc. Az hogy itt a házak kiadók, és hogy sokan egész életükben bérlik nem meglepő, ez nem csak a filmekben létezik, itt ez így van.

De nem is erről szeretnék írni, erről majd máskor. Most pont az jutott eszembe, hogy Budapesten mekkora garzonokban éltem, és hogy ha most egy kis budapesti lakás lenne a tulajdonomban hogy rendezném be? Alapból a jelenlegi cuccaink mennyiségét csökkenteni kellene. Mikor megérkeztünk fejenként egy bőrönddel akkor elég volt egy szekrény, ágy, neszeszeres táska – a konyhák itt legtöbbször teljesen felszereltek. Azóta eltelt 5 és fél év, és tökéletesen felszerelt saját háztartást tudhatunk magunkénak, életre rendezkedtünk be, nem “csak” pénzgyűjtésre, egyenlőre még itt a főhadiszállásunk, és ha továbbállunk, akkor már arra is meg van a konténerbepakolunkelhajoztatjukadolgokat terv.

Mikor először költöztünk teljesen külön a férjemmel, szakítva a “big brother” életmóddal el sem tudtam képzelni, hogyan lehet berendezni egy konyha+nappali+2 hálós apartmant? Még jó hogy a bútorok az albérlet részét képezték. Higgyétek el, nem kevés de nem is sok idő alatt nagyon gyorsan fel lehet halmozni annyi mindent, hogy most azon gondolkozom hogyan csináljak helyet?

Kis lakásban is pont ez a helyzet, ott még hamarabb fejünkre tud nőni a lakás ha nem figyelünk. Elég ha a polcra kerül egy extra dísz, az asztalon marad két pohár, a mosogatóban két tányér, a székre dobva egy pulcsi és kész is a káosz. Nincs mese, rendszerezés, és rend szeretésre nevelés a kulcs. Plusz a remek tároló ötletek, az elrendezés, amire nagyon jó inspirációs ötleteket találtam, hoztam. A képek a pinterestes lakberendezős, inspirálós galériámból valók. Külön tetszik a merészség, hogy a szoba 4 falát tömjük tele bútorokkal elvvel szakítva a szobát akár ketté is választhatjuk egy középre tolt kanapéval, így miközben van nappalink, lehet mellette egy kis étkező sarok,dolgozó sarok is. Miért kellene lemondani ezekről az “extrákról” csak azért mert kicsi a lakás?

Polc és kanapé egyben – nagyon szuper ötlet, és még egy kicsi asztal is helyet kapott a szoba közepén.

lakberendezesi-otletek

 

A House Beautiful újságot nagyon szeretem, bár a legfelső nappali-konyha–étkező nem olyan pici, de nagyon jó az elrendezése. Az alatta lévő konyhában a tükrös megoldás tágítja a teret, és bizony az üres falszakaszra szerelt dupla soros polc “rendszer” is nagyon hasznos tud lenni. Csak ne halmozd tele mindenféle kacattal.

kicsi-lakas-lakberendezes kicsi-konyhaa kicsi-konyha

 

Bár pici ez a fürdőszoba, és mindenki a “válassz pasztell, világos színt” tanácsolná, nekem ez mégis sokkal jobban tetszik. A tükör nagyítja a teret, és a levelek-indák is ezt a hatást érik el.

kicsi-furdo

Ennél az íróasztal megoldásnál nem csak a megoldás tetszik, a színvilág is annyira vidám, egyszerűen nem lehet nem szeretni.kicsi-dolgozosarok

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply