0
Otthon Rendszerezés

Lépcső alatti térkihasználás – lakberendezési inspiráció

2014. June 24. Tuesday

Évek óta “lépcsős” házban lakunk, tehát emeletes, családi házban, ahol szerencsére eddig 1-et kivéve mindig hasznos volt a térkihasználás. Jelenleg egy extra mosdó kapott helyet ebben a holt térben, de volt már olyan ház ahol beépített, tágas szekrény rejtett el sok-sok hasznos, ám rejteni való dolgot, mint a porszívó, vasalódeszka, szárító.

A jelenlegi ötletet nagyon díjazom, hogy extra mosdónk van a földszinten, mert így a felső szint tényleg teljesen elszeparált, az tényleg csak a miénk, a vendégeink nem járnak fel oda – na persze kivéve ha itt alvós a látogatás, ami nem meglepő, hiszen a család utazik egy kellemes 3ezer kilométert, ha mi épp nem tudunk haza menni. Illetve nekünk sem kell felrohangálni, így gyakorlatilag sűrűn előfordul, hogy reggel lejövök, és este látom legközelebb az emeletet. Jól van ez így.

Isteni finom quiche lorraine recept, hogy könnyebben menjen a pakolás

Viszont így nincs pakolós részünk lent. Márpedig vasalni filmezés közben szeretek, és lusta vagyok a deszkát fel le cipelgetni és a teregetésre is az alsó szint a legideálisabb, meg van ennek is a miértje, de erről majd írok máskor. Így én a vasalódeszkát, és szárítót is ha összecsukom, a lenti mosdóban tartom. Hétköznapokon tökéletes, mert tényleg nincs útban. Ha vendégeket hívunk, akkor úgyis tudunk róla, hogy jönnek, olyankor fel szoktam hurcolni ezt a két elemet az emeletre, és máris egy egyszerű letisztult helyiséget kapunk. Szerintem még sosem beszéltem ennyit a wc-nkről mint most ebben a posztban, de ezt is el kell kezdeni valahol.

A ház kialakítása mondjuk még lehetővé tenné, hogy e helyett egy beépített polcos, fiókos szekrény legyen a lépcső alatt, persze a szeparált, extra vendégmosdó rovására. Könyvespolc furán nézne ki itt, hiszen gyakorlatilag egy folyosóról beszélünk. De ha egyszer lesz egy házunk, ahol a lépcső alatti tér kihasználatlan lesz biztos, hogy gondolkodás nélkül be fogjuk építeni. Nagyon jó ötleteket találtam, hogyan érdemes hasznosan kihasználni ezt a teret, lehet mazsolázni közülük, mert van több variáció, hiszen nem mindenhol rögtön az előszobából indul a lépcső az emeletre. Ahol a nappali részét képezi a lépcső, és nagy a tér körülötte, még egy kis dolgozósarkot is be lehet rendezni.

dolgozosarok-lepcso-alatt spajz-lepcso-alatt polc-lepcso ciposszekreny-lepcso-alatt lepcso-alatti-tarolok lepcso-alatti-polcrendszer lepcso-alatti-fiokos-szekrenyek lepcso-alatti-eloszobafal lepcso.alatti-fiokos garazs-pince-tarolo

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply