0
Karácsony

Karácsony nálunk

2014. December 11. Thursday

Szeretjük nagyon a karácsonyt. Az elmúlt években szinte minden karácsonykor dolgoznunk kellett, volt, hogy 24-én délelőtt, vagy 25-én reggel, és természetesen a két ünnep között mindig. Mégis a férjemmel mindig különlegessé varázsoltuk egymás számára az ünnepeket. Tavaly már csak én dolgoztam pár napot az ünnepek alatt, és idén, bizony, idén mindketten itthon leszünk. Ráadásul a családunk egy része is velünk karácsonyozik.

Különleges karácsony ez az idei is. Az első pocakos karácsonyunk és az utolsó olyan, hogy két tagú – bár kisfiúnk is velünk tombol már a pocakban- család vagyunk. Készülünk is rá meghittségben, szeretetben, dekorálunk, díszítünk, szokásokat építünk ki – az elmúlt évek alatt saját hagyományaink alakultak ki és ezt annyira szeretjük.

Emlékszem az első karácsonyunkkor nem volt még semmi karácsonyos dolgunk, így beszereztük a fő kellékeket, fa, karácsonyfadíszek, volt adventi koszorúnk, és mézeskalács házikónk. Majd évről évre gyűjtögettünk, ötleteltünk és dekoráltunk egyre többet karácsonykor. Idénre forrta ki magát teljesen a dolog, és át is  formáltunk sok-sok dolgot, picit más stílus felé vettük az irányt, és számomra igazán szép karácsonyi otthoni idillt teremtettünk. Még pár dolog hátra van, de addig is hoztam egy kis ízelítőt, hogy mi hogyan készülünk az ünnepekre!

Szeretem, hogy nem csak én rajongok picit még mindig gyermeki lelkesedéssel a karácsonyért, hanem férjem is. Nem, nem az ajándékok miatt, maga a légkör ami olyan vonzó számunkra, az a meghittség, a készülődés. Nem is a végkifejlet a legjobb, de komolyan, hanem a közös karácsonyi dalok hallgatása, a dekoráció elkészítése, elhelyezése, a gyertya gyújtás, fa díszítés, süti dekorálás, adventi vásárok, gesztenye, és mindez közösen. Szerencsém van, hogy a párom ebben partner.

advent-2014 ajtodisz-karacsony dekoracio-karacsonyra folyoso-dekoracio folyoso-dekor-karacsony kandallo kandallonk karacsonyi-asztaldisz karacsonyi-dekor karacsonyi-dekoracio karacsonyi-gyertya karacsonyi-gyertyak teli-dekoracio tuja-dekor-karacsony vintage-karacsony vintage-karacsonyi-dekoracio

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Erzsi 2014. December 12. Friday at 19:30

  Kedves Györgyi!
  Gratulálok a pici jövevényhez és ôsszebújós,forraltboros,melegtakarós,kacagós karácsonyt kivánok!

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. December 14. Sunday at 07:44

   Kedves Erzsi! Nagyon szépen köszönjük! 🙂 Hasonló jókat kívánok én is!

  Leave a Reply