0
Otthon

DIY forgó baba és gyerekszobába – lakberendezési inspiráció

2015. January 25. Sunday

Nálunk most igazán aktuális a babás, gyerekszoba dekorálás témakör, így keresgéltem inspiráló ötletek, hogy a bolti műanyag forgó helyett, mit tegyek a kiságy vagy épp a pelenkázó fölé, ami majd szórakoztatja, leköti egy kicsit a kisfiúnkat. Tudom, hogy gyorsabb berohanni a boltba és venni egyet, meg ezek már olyan modernek, hogy többféle zenét is lejátszanak, maguktól forognak, világítanak, éjjeli fénnyel vannak ellátva, de mégis nekem nagyon tetszenek a saját készítésű baba és gyerekszoba forgók. Azon gondolkozom, hogy úgy alakítom ki, hogy a közepére kerüljön egy aranyos, felhúzható, zenélős állatka, vagy ami témájában kapcsolódik majd a remélhetőleg remekműhöz, és akkor a zenés élményről sem kell lemondani.

Egyébként nem csak a bébik örömére készíthetünk ilyet, hiszen a gyerekszobákat is nagyon hangulatossá tehetjük vele, meseszerűvé, ahogy a lámpára fellógatjuk, vagy bárhova. Emlékszem, nekem anyukám még a kindertojásokban található műanyag tojásokból készített léggömböt, próbáltam keresni képet róla, de sajnos nem találtam, pedig annyira jól nézett ki.

Most olyan függő, pörgő, “szélcsengő” – mi ennek valójában a hivatalos neve?- inspiráló ötleteket hoztam, amik anyagból készültek, vagy fonalból, viszont elkészítésük bár több mint 2 perc, de nem túl bonyolultak. A kis figurákat meg lehet varrni kézzel is, vagy varrógéppel, aki ügyes és tud, köthet, horgolhat, de készülhetnek gömbök cukros-lufis technikával, és ezen kívül határt csak a képzelet szab.

Nagyobb gyerkőcöknél már válogathatunk a pasztell színek, finomabb dolgok közül is, de ha kiságy fölé szeretnél készíteni valamit, akkor azt tanácsolom erőteljesebb, színesebb anyagokat használj, hiszen a bébik tekintetét, főleg a kezdeti időszakban ez vonzza.

Azon felül, hogy a diy, saját készítésű dekorációk a lakásban nagyon szépek, ez is egyfajta készülődés a baba érkezésére, és biztos vagyok benne, hogy az a szeretet, amivel a házi készítésű forgó elkészül, mind-mind benne lesz. Ha gyerekszobába gyártasz ilyen dekorációt, akkor vond be a kicsiket is, ne sajnáld rá az időt, hogy fejleszd a kézügyességüket.

sajat-keszitesu-forgo

léghajos-forgo napocskas-forgo léggomb-forgo kismadaras-forgo kisfiuknak-forgo hazi-keszitesu-forgo gomb-forgo-fuggo forgo-porgok-filcbol felhos-forgo erdei-tunderes-szelcsengo bolygos-forgo baglyos-orgo anyag-forgo-gyerekeknek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply