0
Ősz Otthon

Őszi hangulat – inspiráció ősszel

2014. October 15. Wednesday

Nem tudom megunni az őszi színeket, a szép képeket, a tájat és a kucorgós estéket. Kétségkívül a karácsony mellett az őszt szeretem a legjobban. Bármennyire őszi lakberendezési ötletet találok, keresek, egyszerűen nem tudok lekattanni róluk. Férjem is és én is ősszel születtünk, és most egy tavaszi bébit várunk. Imádom a sárga, barna minden árnyalatában tündöklő faleveleket, és mindent, ami ilyen színekben pompázik. Hogy is lehetne ezt megunni, hiszen olyan sokrétű. vidám, játékos.

Ősszel másabbak az illatok. Nem csak az erdő illata változik, ahogy a lehullott avart rugdosod, de a lakás illata is más lesz, főként, ha a nyári desszerteket felváltják az őszi illatos piték, mint pl az almás pite, vagy a muffinok, amik ősszel elengedhetetlenek egy forró tea, vagy kávé mellé. Én diétásra készítem őket, így biztosan nem hízunk el, csak azért mert végre bő pulcsit hordhatunk, és úgysem látszik az az 1-2 kiló.

Diétás muffinok

oszi-muffin

Oda csempészhetjük az őszt az asztalunkra, a konyhánkba, az étkezőnkbe. A családi étkezéseknél kidekorálhatjuk a tányérokat, készíthetünk csodás asztaldíszeket, szalvétagyűrűket.

oszi-viragdekoracio oszi-asztali-inspiracio oszi-asztaldiszŐszi születésnap? Legjobb! A gyerekzsúrra még vidám esős dekorációt is készíthetsz, attól sem lesz szomorú a hangulat. De szervezhetsz meglepi szabadtéri pikniket is, még pont ideális az időjárás, ha szerencsétek van még melegetek is lesz, de azért tegyél be egy két plédet, hogy a hűvösebb idő se szegje kedveteket. Az otthoni őszi születésnapra torta is dukál, készítsd el őszi hangulatban.

oszi-szuletesnap oszi-piknik oszi-tortaŐszi falevél dekoráció elengedhetetlen. Emlékszem, amikor a mesekönyveimet tele tömte préselni való levelekkel, és még évek múlva is ott őrizgettem. Nem csináltam velük semmit, néha talán megnéztem, de annak ott kellett lennie, nem lehetett megválni tőle. Szerintem még ma is találnék párat egy két régi gyerekkori könyvecskében. Ha kreatív vagy – vagy ha nem akkor is- készítsetek otthon különböző állatfigurákat levelekből, vagy vegyél egy külön füzetet csak erre és különböző fák, bokrok leveleit gyűjtsétek össze, határozzátok meg és írjátok is bele.

oszi-leveldekoracio-gyerekeknek oszi-levelgyujtemeny

Falevéllel vagy virággal dekorálhatod az előszobát is. Nézd meg ezt a csodaszép fát, ami újságpapírból készült, leveleire írhattok kis üzeneteket, akár üzenőfalként is szolgálhat. H van egy régi biciklid, ami már nem működik, ki ne dobd, fesd le, tegyél rá előre egy kis kosárkát, és máris az udvar éke lehet, ilyenkor ősszel pedig helyezz bele egy őszi csokrot. Nyáron egy szép futót, és télen is nyugodtan felöltöztetheted. Ha még több őszi inspirációs ötletre vágysz, bogarássz tovább az oldalon, mert van még, és lesz is még jó pár.

oszi-dekoracio oszi-inspiracioképek forrása

Táplálkozási  és életmód tanácsadás  online

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply