0
Diétás saláták, köretek

Diétás amerikai káposztasaláta – Coleslaw

2015. May 11. Monday

Nagyon ízletes, ám a sok majonéztől hizlaló is az amerikai káposztasaláta. Én eddig csak coleslaw-ként ismertem, ezt a finom káposztasalátát, de ha így elterjedtebb, ám legyen.  Itt Írországban coleslaw néven található, és az írek nagy kedvence, főként szendvicsekbe, vagy mellé fogyasztják. A ropogós káposzta és répa, ha light majonézzel kevered össze máris tökéletes akár köretként is húsok mellé.

Diétás amerikai káposztasaláta

1 bögre vékony szálakra vágott káposzta

¾ Bögre szintén vékonyra vágott répa

Ízlés szerint hamis majonéz

Só, bors, tejföl, magos mustár, egy csepp édesítő, de használhatsz update majonézt is

dietas-majonezes-kaposzta

Pucold meg a répát, és a káposztával együtt szeleteld fel vékonyan. Én általában robotgépet használok, de nagylyukú reszelőn is reszelheted a répát hosszában. A tejfölt keverd ki a többi hozzávalóval és adj hozzá annyit a káposztához és a répához amennyire majonézesen szeretnéd. Használhatsz light majonézt vagy update majonézt is, és felesben a hamis majonézzel is használhatod.

Hűtőben több napig eláll, de frissen a legfinomabb, mert utána levet engedhet a répa és a káposzta, ezért érdemes naponta új edénybe áttenni a „sűrűjét”. Én általában annyit készítek, ami 1-2 nap alatt elfogy. Vagy nem keverem be mindet és légmentesen zárható üvegben vagy dobozban a káposzta és a répa eláll pár napig, nem barnul meg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply