0
Diéta és Fogyókúra

Győzz kiütéssel a farkaséhség felett

2011. September 5. Monday

Megnéztük mit is tehetünk annak érdekében,hogy egy egészségtudatos táplálkozással fogyjunk le és tartsuk egy életen át,ahelyett, hogy időszakos fogyókúrákba kezdenénk.

Fontos tehát, hogy ne iktassunk ki egyetlen ételt sem drasztikusan az étrendünkből, csak csökkentsük a mennyiséget és változtassunk egy két alapanyagon. Így mindent elkészíthetünk, ami szem-szájnak ingere és nélkülöznünk sem kell.  Azonban szabályokat muszáj beiktatni, hogy elkerüljük a túlevést. Hiába egészséges egy étel, kalória tartalma attól még lehet magas, vagy ha többet eszünk belőle,akkor ugyanúgy áteshetünk a ló túloldalára és hízhatunk. Így fontos a mértékletesség.

A farkaséhség ellen a legegyszerűbb, ha megelőzzük. Együnk 3óránként keveset, és táplálót, lassan felszívódó szénhidrátot délelőtt, délután több fehérjét, este pedig inkább csak fehérjét.Ezzel elkerülhetjük a hirtelen vércukorszint ingadozást, nem leszünk hirtelen éhesek,fenntarthatjuk gyors anyagcserénket, és kellő energiát biztosítunk testünknek anap folyamán.

Azonban ha ránk tör a farkaséhség,legszívesebben feltépnénk a hűtőt, olyankor kell egy kis akaraterő és néhány tipp, hogyan is tegyünk ellene, mivel győzzük le a kisördögöt és azt a bizonyos sóvárgást.

Erősödj

Gondolj arra, hogy minden egyes nappalerősebb leszel, amikor legyőzöd magad. Mielőtt befalnál egy tábla csokit, egy pillanatra állj meg. Melyik jobb neked, ha megeszed, pillanatnyilag örömöt érzel, mert megkaptad, finom, nagyon szereted, majd mardosni kezd a lelkiismeret, hogy miért etted meg? Hiszen diétázol, fogyni szeretnél. Plusz a fogyás is megtorpan, esetleg ha folyamatosan nem tudsz ellen állni, akkor hízol is. Vagy, becsukod a szekrényt, visszateszed a csokit, ki sem mész a konyhába,elkezdesz inkább valami mást csinálni, lefoglalni magad, és ellen állsz. Hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad, mert lehet, másnak kis dolognak tűnik, de te tudod belül, hogy egy hatalmas dolgon estél át, ellen álltál a kísértésnek,legyőzted önmagad. Ha pedig egyszer sikerül, akkor máskor is fog.

Szabj határt

Nem kell feltétlenül minden ételről lemondani. de azt is jó tudni, hogy azért mert a pizza teljes kiőrlésű lisztből készül, és sovány sajtot teszel a tetejére, nem eheted büntetlenül este 10-kor.Természetesen filmezés közben, baráti összejövetel alkalmával rád törhet a farkas éhség, és ácsingózhatsz egy szelet pizza után. De könnyebb ellen állni,ha tudod, hogy másnap megeheted, csak iktasd be egy korai ebéd alkalmával.

Folyadék

A szervezet sokszor azt jelzi, hogy nagyon éhes vagy, közben pedig csak folyadék hiányod van. Gondold át, ha 1-2 órával ezelőtt ettél, és úgy érzed, hogy kaparni tudnád a falat egy zacskó chipszért,nem feltétlenül vagy éhes. Igyál meg egy nagy pohár vizet, vagy akár ízesítheted is citrommal, és kezdj el foglalatoskodni valamivel. Az éhség sokszor tör ránk, ha unatkozunk.

Nyisd ki a szekrényt

Hogyan is tudnál ellen állni a rengeteg nassolni valónak, ha kinyitod a szekrény ajtaját és rád borul a halom édesség,és sós ropogtatni valók. Így nem lehet diétázni és nem lehet változtatni az étkezési szokásaidon. Ajándékozd el a felhalmozott hizlaló falatokat, ( persze lehet, a barátnőd sem fogja díjazni, hogy megpróbálod felhizlalni). Viszont tarts otthon olyan falatokat, amiket bármikor megehetsz. Gyümölcsöt, egy-két sózatlan magvat, puffasztott rizst, cukormentes, zsírszegény joghurtot.

Csínján az alkohollal

A finomabbnál finomabb koktéloknak nem csak az a hátulütője, hogy rengeteg kalóriát tartalmaznak, de az alkohol hatására meg is éhezünk, és szívesen kezdünk el rágcsálni mellé. Cseréld le a krémes,cukros koktélok, 2 deci száraz vörösborra.

Szállásfoglalás, autóbérlés, repülőjegy, hajósutak kedvező áron.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply