0
Diéta és Fogyókúra

Egy ebéd a mekiben?

2012. February 18. Saturday

Kopog a szemed az éhségtől, úgy érzed nincs időd, de gyorsan bekapnál valamit, ezért betérsz a közeli mekibe?

Úgy hiszed a rohanó napod közepén, ha eszel egy adag gyors kaját, abból baj nem lehet, hiszen sietsz, és különben is este majd lemozgod. Nézzük meg, mi is az, amit le kell mozognod!

Rendelj egy hamburgert, nem duplát, és nem is Bic Macet, csupán egy natúr hambit, mellé egy közepes sült krumplit, és ha már az extra buciról lemondtál úgy gondolod, egy almás pite bőven belefér. Persze figyelsz a vonalaidra így light kólával megnyugtatod a lelkiismereted. De vajon mennyi kalóriát és szénhidrátot sikerült elfogyasztanod, úgy hogy esetleg jól sem laktál? Nézzük a számokat.

Összesen 880 kalóriáról beszélhetünk, ami nem tűnhet soknak, de ehhez 111gramm szénhidrát párosul.

Ezzel ellentétben, ha meg eszel egy hatalmas adag görög salátát, mellé egy adag grillezett csirkemellet (bőr nélkül), és utána még egy finom almát is elrágcsálsz mindössze 511 kalóriát és 26 gramm szénhidrátot vittél be a szervezetedbe. Nem is beszélve a zsírokról. A fenti menü 41 gramm zsírt tartalmaz, míg az alsó csak 23 grammot.
De ha betérsz egy főzelékfalóba, vagy otthon készítesz magadnak ebédet, amit elviszel magaddal, megelőzheted, hogy farkas éhesen, gyorsan csak bekapj valamit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply