0
Diétás sütik, édesség

Diétás francia krémes

2012. January 29. Sunday

Szeretnél valami igazán krémes desszertet készíteni Valentin napra, de félsz a plusz kilóktól? Készítsd el a tökéletes diétás francia krémest, amely kinézetre és ízre is ugyanolyan mint cukros társa. Egyetlen különbség, hogy másnap nem kell bűntudattal ébredned.

Hozzávalók a tésztához
25 dkg szénhidrát csökkentett liszt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só

Krémhez
4 csomag vaníliás pudingpor
35dkg cukornak megfelelő édesítő
9 tojás fehérje
1.1 liter víz

Fél liter alacsony zsírtartalmú tejszín

 
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk (kicsit lágy lesz a tejföl miatt), 2 részre osztjuk, hűtőben pihentetjük fél-1 órát, majd sütőpapíron vékonyra nyújtjuk és ezzel együtt átemeljük egy tepsi hátuljára, majd 180 fokos sütőben a 2 lapot egyenként 15 percig sütjük.

Krém
1 liter vizet felteszünk forrni, mikor felforrt, beleöntjük a pici vízzel elkevert vaníliás pudingpor+10 deka cukornak megfelelő édesítő keverékét. Főzzük még 1-2 percig, amíg jó sűrű nem lesz.A tojásfehérjét és 20 deka cukornak megfelelő édesítőt felverjük kemény habbá, és ezt beleforgatjuk a pudingos krémbe.
Jó nagy adag krémet kapunk.

Elő veszünk egy magasabb tepsit, ebben érdemes össze állítani a süteményt.Bele helyezzük az alsó lapot, majd rá a még meleg krémet. Félre tesszük hűlni.
Amíg várjuk hogy a krém hűljön felverjük a tejszínt az édesítővel. Mikor a krém lehült rákenjük a tetjére a kemény tejszínt is, majd a másik lapot egyenlő kockákra vágjuk és így tesszük rá a süteményünk tetejére. Tálalás előtt pár órát hűtőbe érdemes tenni, majd a kockák mentén szeleteljük.

Ebből az adagból kb 16 szép nagy kocka lesz.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply