0 termék 0Ft
Diétás répatorta tekercs

Diétás répatorta tekercs

dietas-repatorta-tekercsSzeretem a répatortát, pedig sokáig el sem tudtam képzelni, hogy miért olyan finom. Már sok helyen kóstoltam répatortát, ettem diétásat, és nagyon is hizlalósat, diósat, mézeset, de rosszat még sosem. Eddig ezt a diós diétás répa tortát sütöttem, most viszont láttam egy képet egy répatorta tekercsről, és annyira megtetszett, hogy gondoltam kipróbálom. Anyák napja nagyon is jó alkalom volt rá.

Egyébként a diétás répatortában, répás sütiben az is jó, hogy a mellett, hogy gyorsan elkészíthető, tökéletes tea mellé, ebéd utáni nasinak, viszont ünnepi tortaként is elkészíthető, minden csak azon múlik, hogy dekorálod. A répatortához használt krém mintha kódexbe lenne vésve, vaníliás krémsajt vagy ricotta, ezt tényleg nem érdemes lecserélni, kimondatlan szabály ez.

A diétás répatorta tekercset könnyű megtölteni, szeletelni és nagyon gusztusosan néz ki. A recept szerintem nagyon egyszerű, és diétás, szénhidrát csökkentett lisztből, cukormentesen készült.

A diétás vaníliás krémhez most ricottát használtam, mert krémes, tejszínes íze ellenére kevésbé zsíros, és kalóriadús.

repatorta-tekercsDiétás répatorta tekercs

¾ bögre szénhidrát csökkentett liszt

3 tojás

1 csomag sütőpor

2 bögrényi finomra reszelt répa

1 bögre xilitol vagy ízlés szerint bármilyen édesítő

3 evőkanál light margarin

2 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál szegfűszeg (vagy használhatsz ezek helyett mézeskalács keveréket is)

1 csipet só

1 tk. vanília aroma

Diétás vaníliás ricotta krém

500 gramm ricotta vagy light krémsajt

1 evőkanál vanília aroma

Ízlés szerint édesítő

Díszítésnek vágott mandula

dietas-repatortatekercsA margarint keverd ki az édesítővel, add hozzá a tojásokat és keverd pár percig, amíg szép „habos” nem lesz – én elektromos habverőt használtam- Add hozzá a vanília aromát és a fűszereket is, majd keverd bele a sütőporral elkevert lisztet és forgasd bele lereszelt répát. Sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét, viszonylag vékonyan, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 15-20 percig. Időközben ellenőrizd, nehogy megégjen. Miután kivetted a sütőből, borítsd egy tiszta konyharuhára és még így forrón tekerd fel, és hagyd teljesen kihűlni – én a konyha ablakot nyitottam rá, sajnos kint hideg volt, így hamar kihűlt.

Közben keverd ki a krémet is, a ricotta, édesítő és vanília segítségével, édesítsd ízlésednek megfelelően, és tedd hűtőbe, amíg a tekercs ki nem hűlt.  Majd tekerd szét a diétás répatorta piskótát, és kend meg a krémmel, de hagyj ki egy kicsit. Tekercseld fel, tedd egy tányérra – érdemes 2 felé vágni, sokkal jobban néz ki- és kend meg a tetejét is, és szórd le a vágott mandulával.

dietas-repatorta

repatorta-dietasan

dietas-repas-suti

dietas-repatorta-receptek

 

 Kérj táplálkozási tanácsadást, étrendet online

6 comments

  1. Replykrisztína

    Szia! Az lenne a kérdésem, hogy elektromos habverő nélkül sikerülhet ugyanolyan jól ez a recept? ” kend meg a krémmel, de hagyj ki egy kicsit”, a hagyj ki egy kicsit az mit jelent? Kicsit még kezdő vagyok 🙂 Holnap esedékes a sütés. Hmm, és light margarint hol lehet kapni? És ch-csökkentett lisztet? (norbisat találtam, de az méregdrága, ha más nincs azt megveszem)


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Szia! Kézi habverővel is nyugodtan csinálhatod, csak addig keverd a margarint, édesítőt és tojást amíg krémes nem lesz.
      Én dia-wellness süteményliszt koncentrátumot használtam, és azt kevertem sima liszttel.
      A kicsit hagyj ki annyit jelent, hogy annyi krémet amivel kívülről is meg tudod kenni. Sztem a krém 1/3-a elég.
      Jó sütést kívánok!

  2. ReplyLudmilla

    Szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki. 🙂 A kérdésem az lenne, hogy barna cukorral is készíthetem a receptet? Ha igen, abból mennyit? Mert az egy bögrét kicsit soknak találom.


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Elkészíthető barna cukorral is természetesen. Szerintem próbálkozz fél bögrényivel maximum, és kóstold meg a tésztát. Barna cukorral amúgy is óvatosan kell bánni, mert ugyanolyan gyors a felszívódása mint a kristálycukornak. Az édesítés a répától is függ. Minél édesebb a répa annál kevesebb édesítő elég bele.

  3. Replysbi

    Nagyon jol nez ki 🙂
    Szulinapra szeretnem megcsinalni, es lattam a dios repatorta receptet, de az illeto allergias a diora. a tekercs receptjebol csinalhatok tortat, kijon belole egy egesz torta?


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Ebből az adagból egy nagy tepsinyi tészta lett, azt tekertem fel, csak félbe vágtam, hogy ne legyen hosszú a tekercs. Ha a felénél elvágod és a kettőt egymásra teszed akkor egy fél tepsinyi lesz, vagy egy normál méretű kerek, kapcsos formában magas lesz és meg lehet felezni, és tölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers