0
Fitnesz

Gerincjóga a mindennapok csodafegyvere

2011. November 20. Sunday
A rohanó világ mindennapjaiban fontos a vitalitás, a stresszoldás, a megfelelő kondíció, a test és lélek egészsége. Az egészségünk megtartása érdekében a heti edzésekbe, és a túlzsúfolt hétköznapokba iktassuk be a jógát is. Nemcsak a testet, de a szellemet is frissen tartja.
Nemcsak gerinc problémákkal küzdőknek ajánlják a gerincjógát. Gyakorlatilag a kezdő jógázóknak elsőként ezzel kellene megismerkednie,hogy testüket felkészítsék a jógázásra, egy bizonyos fokú testtudatra tegyenek szert, és megerősítsék a gerincmerevítő izmaikat.

Kifejezetten ajánlott ülőmunkát végzőknek, azoknak akik sokat ülnek a számítógép előtt, gépelnek, sokat edzenek, vagy az asztalnál sokat görnyednek.

A gerincjóga a Hatha jóga elemeit egyszerűsíti le modern mozgáselemekkel, ezzel elérhetővé téve mindenki számára.

Legjobb szállásajánlatok az utazol.hu-n

Kitűnő stressz oldó, hiszen első körben segít, hogy a testünkre összpontosítsunk, ezáltal kizárjuk a külvilágot, a problémákat, és oldjuk a stresszt, csökken a vérnyomás is és egy teljesen új világba csöppenünk,ahol a testtudat ébred fel, megnyílnak az energiacsatornák, és az energia szabadon áramolhat a testben.
Az elsődleges cél a megelőzés lenne, de utókezelésként is tökéletesen működik, természetesen a már kialakult testi elváltozásokat szakorvosokkal kell kezeltetni.

Javítja a testtartást.
A test tengelyét, a gerinc stabilitását növeli, úgy hogy a mellette található izomzatra összpontosít. A könnyen elvégezhető gyakorlatokkal,a légzéstechnika elsajátításával harmonikusan nyújt és erősít egyben.
A lemerevedett, görcsös izomzat csodaszere, hiszen a vérkeringést felpezsdítve olyan módon lazítja el a testet, hogy jótékony hatását nemcsak fizikálisan, de szellemileg is érezni fogjuk.

Feloldja a feszültséget, a dühöt, a haragot, a rossz kedvet és megtanít uralkodni magunkon.
Mindezek mellett kedvező hatást gyakorol az ízületekre, úgyhogy hajlékonyságukat segíti megőrizni, visszaszerezni.
Amellett, hogy a testtudatot erősíti és oldja a stresszt a vérkeringés felpezsdítésével az emésztésre is jótékonyan hat. Növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, ezáltal erősíti a jógázót minden egyes nap.
A helyes testtartás elsajátításával és megszerzésével számos mozgásszervi probléma kiküszöbölhető, és ezek miatt kialakult tünetek megszüntethetőek. Ilyen például a fejfájás, a kar, láb zsibbadása, oldja a menstruációs görcsöket és jótékonyan hat a női nemi szervekre.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply