0
Fitnesz

Kettlebell edzés

2015. February 27. Friday

kettlebellA kettlebell edzés nem véletlenül terjedt el világszerte. Az eredetileg orosz vassúly, ma már különböző méretekben, színekben kapható, gyakorlatilag bárki megtalálhatja edzettségi szintjének megfelelő súlyú kettlebellt, nemtől és kortól függetlenül.

Azóta hogy a kettlebell berobbant a köztudatba nagyon nagy tábort vonzott maga köré, és sikere töretlen. Nem véletlenül. A kettlebellel egy újfajta súlyzós edzést ismerhetsz meg. Azt ugye tudjuk, hogy nincs jobb a szabad súlyzós edzésnél – a testépítők sem véletlenül részesítik ezt előnyben a gépek helyett. Az is tény, hogy a súlyzós edzés fogyaszt és formál a  legjobban. Mindezt egyszerre. A kettlebell edzéseket is pont így építik fel, szinte a kardió mozgást ötvözik az erősítő edzéssel, aminek a végeredménye a vizes póló, fáradt izmok, és jól átdolgoztatja az egész testet.

Kettlebell edzést természetesen nem csak csoportos foglalkozásokon végezhetsz, otthon este, reggel, tévézés közben, míg lejár a mosás, alszik a gyerek, nyugodtan csinálhatod. Nagyon hatékony.

Ezek a súlyok azért különlegesek, mert a súlypontjuk nem a tengelyen van, mint a hagyományos kézi súlyzóknál. Ezért a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez szükség van a folyamatos odafigyelésre, és másfajta erőkifejtést igényel, mint a sima súlyok. Az eredmény pedig magáért beszél, mert nagyon szépen szálkásít, tehát fogyaszt. De természetesen nem győzöm hangsúlyozni, hogy csakis megfelelő táplálkozás mellett várható eredmény, hiszen a szálkásodás lényege a fogyás, az izomréteg feletti zsír eltüntetése, amihez a mozgás és táplálkozás együttesen járul hozzá.

Itt kérhetsz étrendet fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz

kettlebell-edzes-otthonNem kell megijedned, nem leszel tőle izomkolosszus. A testépítők ennél jóval nehezebb súlyokat emelgetnek, és teljesen másképp végzik a gyakorlatokat, más súlyzókkal.

A másik jó hír, hogy a kettlebell edzés során, bár csak a kezedben van súly, mégsem kell attól tartanod, hogy csak a karod, hátad lesz izmos, hiszen a gyakorlatok összetettek, guggolásokkal, kitörésekkel, egyéb mozgásokkal tarkítottak, tehát az egész testet mozgatják át, így a felsőtest mellett tökéletesen formálja a popsit, combot, hasat, hátat.

Ha ülőmunkát végzel, akkor is mindenképpen próbáld ki. Az egyik az, hogy a szellemi munka után, bár fáradtnak érzed magad, de kész felüdülés a test átmozgatása. A másik, hogy szükséges az egészség miatt is a napi minimum 30 perc intenzív testedzés mindenki számára. A 3., hogy a kettlebell olyan csodálatosan erősíti a törzs izomzatát, a gerincoszlop melletti izmokat, amik ennek köszönhetően segítik a tartó feladatot ellátni, hogy megszűnhetnek a sok ülés, számítógépezés miatt kialakuló hátfájásaid.

Egyéb előnyös tulajdonsága, hogy erősíti a szívet, jót tesz a keringésnek – narancsbőr ellen is tökéletes-, méregtelenít, fittebben ébredsz, elkerül a depresszió, megelőzhető vele számos mozgásszervi betegség, erősödik az immunrendszer, nagyon jó zsírégető.

Kettlebell edzésterv

kettlebell-edzesPróbáld ki a többi 30 napos edzéstervet

30 napos kettlebell edzésterv

30 napos guggolás kihívás

30 napos felsőtest edzés

30 napos has edzés

30 napos plank

 

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply