0
Fitnesz

Hatékony comb és popsi formálás – őszi torna

2014. September 1. Monday

A guggolások, kitörések a legjobbak a hatékony popsi és comb formáláshoz. Ha már végeztél a 30 napos guggolás kihívással, és úgy érzed készen állsz szintet lépni, akkor ne habozz, vágj bele a következő 4 hétben. Heti 5 nap comb és popsi formálás, mert a formás, feszes popsi, és az izmos, vékony lábak télen is jól mutatnak. Én szeretek az őszi fotókon, a karácsonyi képeken is jól kinézni, és nem minden év február-márciusában egy újrakezdéssel számolni. Az egészségnek is jobb, és a léleknek is, hogy télen is bármit fel lehet venni, nem kell feszengeni.

Persze a mozgás mellé elengedhetetlen, hogy egészségesen táplálkozz, és akkor biztos lesz a siker. A comb és fenék formáló edzéstervet végezheted önmagában, vagy akár kiegészítő edzésként is. Én a reggeli futásaim után mindig elvégzek pár sorozat kitörést és guggolást, mert a lábaim érzem, hogy meghálálják.

A feladatok egyszerűk, végezheted súlyzóval a kézben, vagy anélkül, egy a lényeg, hogy légy kitartó és akkor biztosan eléred a célod.

Guggolás kis terpeszben

Állj vállszélességű terpeszbe, kezeket emeld előre, ez segíti az egyensúlyozást és guggolj le addig, hogy a lábad derékszöget zárjon be. Arra figyelj, hogy a térd ne menjen a lábfej – én inkább azt mondanám, hogy a lábujjak- vonala elé, mert az nagyon leterheli a térdet.

comb-formalo-guggolas

Kitörés súlyzóval

A képlet egyszerű. Kis terpesz, súlyzó a kézben, és végezz kitöréseket, de ne előre lépj, hanem hátra felé, majd vissza. Mindig először az egyik lábaddal csináld meg az ismétlésszámot, majd a másikkal.

kitores-combformalas

Széles terpeszben guggolás

Állj széles terpeszbe, lábfej kifelé néz, súlyzó a kézbe, és guggolj le mélyen, legalább addig, hogy alsó és felső lábszárad derékszöget zárjon be.

comb-gyakorlat

30 nap, 3 fajta guggolás, formásabb, feszesebb lábak. Ki kezdi el ma?

Edzés napokGyakorlatokSorozatok száma
        1.hét
1-2.nap15  ismétlés mindegyikből2 sorozat
3.nap18 ismétlés mindegyikből2 sorozat
4.napPihenőnap0
5-6.nap10 ismétlés mindegyikből3 sorozat
7.napPihenőnap0

 

       2.hét Gyakorlatok Sorozatok száma
1-2.nap12  ismétlés mindegyikből3 sorozat
3.nap15 ismétlés mindegyikből3 sorozat
4.napPihenőnap0
5-6.nap10 ismétlés mindegyikből4 sorozat
7.napPihenőnap0

 

       3.hét Gyakorlatok Sorozatok száma
1-2.nap15  ismétlés mindegyikből2 sorozat
3.nap15 ismétlés mindegyikből3 sorozat
4.napPihenőnap0
5-6.nap12 ismétlés mindegyikből4 sorozat
7.napPihenőnap0

 

       4.hét Gyakorlatok Sorozatok száma
1-2.nap15  ismétlés mindegyikből3 sorozat
3.nap20 ismétlés mindegyikből2 sorozat
4.napPihenőnap0
5-6.nap15 ismétlés mindegyikből4 sorozat
7.napPihenőnap0

 

Indulhat az edzés? De ne feledd a táplálkozás, az egészséges életmód kiemelkedően fontos, hogy elérd a kívánt súlyt és alakot. Ha több kilótól szeretnél megszabadulni, akkor iktass be kardió edzést is, ha jobban szeretnél izmosodni használj nagyobb súlyokat.

Online táplálkozási tanácsadás

képek forrása

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2015. March 16. Monday at 11:18

    Szia! 3 fajta gyakorlat van, mindegyikből meg kell csinálni 15-öt. Tehát az első fajtából is csinálsz 15-öt a 2.-ból is és a 3-ból is, majd ezt az egészet megcsinálod még egyszer.

  • Reply Niki 2015. March 15. Sunday at 18:08

    Helló ! Mit jelent az mint pl: 15 ismétlés 2 sorozat? Mennyi az ismétlés tehát 5-öt kell minden gyakorlatból végezni 15-ször és ezt 2-szer?Köszönöm…

  • Leave a Reply