0
Egészség

Lóbalzsam

2011. November 16. Wednesday

A lóbalzsam érdekes neve hallatán elgondolkodtató, hogy mi köze van a lovakhoz? Valójában semmi, legalábbis a boltokban kapható lóbalzsamnak. De anno német állatorvosok fejlesztették ki, hogy a versenylovak lábait ezzel kenegessék bemelegítés előtt és ízületeik kezelésére. Azonban feltűnt, hogy a lovakat kezelők ízületeire is jó hatással volt, ezért megindult a kutatás, és megalkották azt a lóbalzsamot amit emberi használatra szántak.

A lóbalzsam egy természetes balzsam, gyógynövények koncentrációját tartalmazza, ezáltal a hatása kiváló. Vadgesztenye kivonatot,árnikát, kámfort, rozmaringot is tartalmaz. A polcokon találhatunk zöldet és pirosat, a zöld hűsít, míg a piros melegít.
Kezelhető vele a reumás fájdalom és egyéb ízületi és izomfájdalom, görcsök, a visszerek. Segíti enyhíteni a fájdalmat és elmulasztani azt.

Éppúgy ajánlott a fáradt lábak felfrissítésére, mint a sportolóknak. Edzés előtt is használható a bemelegítéshez, így elkerülhető a lesérülés, húzódás, ficam és ízületi fájdalom. Edzés után pedig tökéletesen segíti az izmokat ellazulni.
A lóbalzsamot gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően görcsös fájdalmakra, izomfájdalmakra, gyulladt területekre előszeretettel használják.Serkenti a vérkeringést, így visszeres lábak kezelésére is tökéletesen alkalmas.
Ezen kívül az általános derék és hátfájdalmakon kívül lumbágóra, isiászra, porckorong sérülésre, ízületi gyulladásokra is ajánlják a természetgyógyászok.
A lóbalzsam mellette szóló érv, hogy fejfájás esetén a halántékra kenve elmulasztja a fájdalmat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply