0
Harmónia

Turbózd fel a szerelmi életed

2012. January 31. Tuesday

Írj listát
Ne pazarold az idődet azzal, hogy összezavarodva állsz egy kapcsolatban, vagy egy kapcsolat előtt, miközben a nagyvilágban vár rád a nagy ő. Furcsán hangozhat, de írj egy listát, mint amikor bevásárló listát készítesz. Vesd papírra, hogy mit vársz a szerelmi életedtől, a partneredtől. Ezzel tiszta képet kapsz, hogy a kiszemelteddel vajon tényleg hossz távon is működne? Vagy éppenséggel rájössz, hogy a jelenlegi pároddal minden rendben, csak épp egy apró hullámvölgyben vagytok, amiből ideje kimászni. Ne érd be kevesebbel, mint amit szeretnél. Persze kompromisszumok kellenek és a listára ne olyan dolgokat írj, hogy hajtsa le az ülőkét, hanem az emberi értékekre gondolj. Hiába néz ki a pasi jól, ha nem érti a vicceidet, nem vagytok egy hullámhosszon, hosszú távon nem lenne ideális.

Utasítsd el a visszautasítástól való félelmed
Tudatosan szegülj szembe a félelmeiddel, hiszen amíg nem lépsz, azok nem szűnnek meg. Természetes dolog, hogy félünk a visszautasítástól, pedig észre sem vesszük, de nap, mint nap túléljük ezeket. A fodrásznál, amikor közli veled, hogy az a frizura nem állna neked jól, vagy a boltban, amikor nincs ruha a méretedben. Ilyenkor váll rándítva kisétálunk és fel sem vesszük a dolgokat. Keresünk másik fodrászt, vagy elmegyünk egy másik boltba. Vagy éppen végiggondoljuk és rájövünk, hogy a fodrász mennyit segített, hiszen valóban nem is lenne olyan jó az a frizkó a számodra. Ne úgy fogd fel a visszautasítást, hogy valami nem jó veled, hanem egy konstruktív visszajelzésként éld meg, és tudd, hogy nem csak egy út létezik. Ha valaki visszautasított az nem a te hibád, te is utasítottál vissza már embereket, akár szerelmet, akár barátságot, még sincs azokkal az emberekkel semmi baj, csak te másra vágytál és ezzel tisztább képet kapsz és új ajtók nyílnak meg előtted.

Ne vedd természetesnek
Ha már hosszú ideje párkapcsolatban élsz, és úgy érzed, hogy az izgalmas pillanatok csak távoli emlékképek, akkor változtass picit a gondolkodásodon. Egyetlen dolog segít, ha hálás vagy, azért amid van. Idézd fel azokat az apró dolgokat, amik boldoggá tesznek, nap mint nap megkapsz és éppen ezért megszokottá vált számodra. Becsüld meg, hogy reggel kávét készít neked, mindig mielőtt elmentek otthonról puszit adtok egymásnak, amikor teát készít, csinál neked is, segít a házimunkában, támogatja a terveid, mindennap elmondja, hogy szeret. Inkább ezekre a dolgokra fókuszálj, mint arra, ami idegesít, mint például a törölközőt a földre dobja, vagy a zokniját szanaszét hagyja. Te vagy az egyedüli, aki figyelmet fordíthat arra, hogy az a törölköző a földön van, senki más, hiszen te vagy a párod mellett, és csakis te tartozol felelősséggel azért, hogy hagyod, hogy a párod idegesítsen.

Figyelj az intimitásra
Ne érezd magad rosszul azért, mert a szex már nem úgy működik, mint régen. Kár keseregni, inkább tegyetek érte. Ne legyenek kikötések, hogy akkor holnaptól heti 4-szer, hiszen egy fárasztó nap után, mikor mindketten ki vagytok dőlve valószínűleg ez lesz az utolsó dolog, amire gondolni fogtok majd. Viszont ilyenkor is bújjatok össze, szeretgessétek egymást, és ha tehetitek, hétvégén pihenjétek ki magatokat. Ne érezzétek magatokat nyomás alatt, ne legyenek tervezett időpontok, hiszen akkor monotonná válik az egész, inkább legyen spontán, amikor éppen megkívánjátok, és mindenképpen beszéljétek meg a problémákat, hiszen lehet, hogy egyszerű apróságok miatt maradt ki a hétköznapotokból, mint például a késői tévénézés, állandó partik, kevés előjáték.

Emlékek
Beszélgessetek a szép emlékekről. Nem kell feltétlenül akarattal kiharcolnia pillanatot, amikor le tudtok ülni, mélázni. Bármikor fel lehet idézni az emlékeket, akár még mosogatás közben is. Az „emlékszel amikor…” mondatok felelevenítik az együtt átélt kalandokat, pillanatokat és kedvet kaptok rá, hogy újra átéljétek ezeket, vagy újabbakat szerezzetek. Időnként nézegessetek közösen régi fotókat a nyaralásokról, kirándulásokról, a családról, sztorizgassatok, és mosolyogjatok sokat egymásra. Ezek azok a pillanatok, amelyek képesek a szikrát mindig fellobbantani.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply