0
Fitnesz Harmónia

Azok a bizonyos “kövér” reggelek – Dobd fel a kedved!

2014. January 17. Friday

sovany-kover-tukorVan egy olyan érzésem, hogy nem én vagyok az egyetlen nő, akinek így indul néha a reggele, mint a mellékelt képen. Te mit teszel olyankor mikor a tükörbe nézel és azt érzed, hogy az éjszaka alatt 10 kilót híztál?
Ma reggel pont így ébredtem, nem is aludtam túl jól, úgyhogy tudtam, nincs mese, egyetlen dolog segít csak, és az nem a kesergés, vagy  a csoki, csakis a mozgás. Szerencsére ma nem kellett “rohanni” reggel, így ráértem később neki vágni a kedvelt távomnak, világosban, sőt mi több napsütésben, tavaszi időben futhattam és természetesen mosolygósan értem vissza, és a tükör is újra a barátom.

Egyébként abban a pillanatban nem volt kedvem egyáltalán a pizsamát futó ruhára cserélni, a kanapé helyett a futást választani….persze morogtam is az első kilométernél, mert lassúnak, lomhának éreztem magam, majd egyszer csak a szuper nike apps jelezte, hogy elértem az első kilométert, hogy hol tartok, máris jobb lett a kedvem, mikor rájöttem, hogy nem azért érzem magam lomhának, mert nagyon lusta vagyok, hanem mert gyorsabban futottam mint szoktam. Nem sokkal, de 54:56 alatt sikerült a 10 kilométert teljesíteni.

Te mivel szoktál túljutni az ilyen reggeleken? Ilyenkor amivel biztos, hogy felesleges próbálkoznom az a nasi, lehet az bármilyen diétás, maximum pillanatnyi élvezetet nyújt. Viszont a mozgás mindig segít. Nem véletlen ez, hiszen az endorfin, és egyéb kémiai vegyületek is működésbe lépnek, így teljesen természetes úton tudjuk magunkat jókedvre deríteni, miközben ráadásul kalóriát égetünk, átmozgatjuk ízületeinket, erősítjük szív-és érrendszerünket, és számos egyéb egészségügyi jótékony hatását élvezzük. Megéri nem? Örülök, hogy az egészséges életmód már az életünk része, és nem csak nyűg a testmozgás, remélem ezt a szeretet sikerül másoknak is átadnom.

Majd egy mandulás kávé, egy jó fejlesztő könyv, és tökéletes is a délelőtt. Nagyon jó önfejlesztő könyveket kaptam karácsonyra, igazából minden hónapban egy újabbal gazdagítom a gyűjteményem, mert el sem tudnám képzelni a hétköznapokat nélkülük, a rengeteg egészséges táplálkozással kapcsolatos infó mellett kell más is, ami igazán feltölt, segít, hogy ne tévesszem szem elől a célt.

Én a nike+ alkalmazással futok, te mit használsz?

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply