0
Harmónia

7 kifogás, hogy miért nem tudsz lefogyni

2012. March 16. Friday

Elárulok egy titkot, nem te vagy az egyedüli, aki nap, mint nap kifogásokat keres, és ez nem csak a fogyásra, diétára, sportra vonatkozik. Az élet bármely területén teremtünk magunknak egy halom kifogást, hogy miért nem érjük el célunkat, miért nem tudunk megcsinálni dolgokat.

Ezekkel a mondatokkal, kifogásokkal megnyugtatjuk lelkiismeretünket, és tökéletes kibúvót találunk magunknak az ellen, amit valójában szeretnénk, csak lusták vagyunk tenni érte.

1. A fogyókúra koplalás, nekem az egészségem fontosabb.

A mondat egy része még igaz is, hiszen a koplalás nem egészséges, de senki sem mondta, hogy a fogyás érdekében koplalnod kell, hiszen tudod te magad is, hogy utána jóval többet hízhatsz vissza. Azonban a mondat második fele pont, hogy nem igaz. Ha fontos az egészséged, akkor megtalálod a módot, hogyan fogyj le egészségesen, hiszen, a túlsúly minden, csak nem egészséges.

2. Az egészséges életmód drága, a nélkül meg nem lehet lefogyni.

Az egészséges életmód nem drágább, mint az egészségtelen. Ugyanúgy vásárolhatunk nagyon drága egészséges és egészségtelen dolgokat is. A piacon az idény zöldség nem drágább, mint egy zacskó chips, vagy egy doboz cigi, a teljes kiőrlésű termékek, a natúr, cukrozatlan termékek sem drágábbak, mint cukros társaik. Nem kell megvenni a méregdrága édesítő és tartósítószeres sütiket a boltban, inkább készítsd el otthon egészségesen.

3.Túlságosan szeretek én enni ahhoz, hogy koplaljak.

Ki mondta, hogy koplalj? Meg mindig meg van a beidegződés, hogy a vékony emberek koplalnak, nem esznek eleget, azért olyanok amilyenek. Számít az étel mennyisége is, de a milyensége is. Egészséges ételeket is lehet enni jóízűen, ne keverd össze a tudatos táplálkozást és az egészségtelen diétákat. Illetve nézz mélyen magadba. Elképzelhető, hogy érzelmi evő vagy, a hiányzó szeretet, vagy az unalmas perceket evéssel kompenzálod. Ez ellen tegyél tudatosan. Találj olyan tevékenységeket, amelyektől jól érzed magad és gondold végig, mielőtt az ételhez nyúlsz, hogy valóban éhes vagy e.

4. Ez genetika, én sosem fogok lefogyni.

Ha így állsz hozzá, valószínűleg nem is. A genetika valóban megviccelhet minket, lehetséges, hogy könnyebben hízol miatta, mint mások, vagy nehezebben fogysz, máshova rakódnak a zsírpárnák, de ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz lefogyni, csak többet kell dolgoznod érte.

5. Mozognék, de nincs rá időm.

Fogadjunk, ha le kellene írnod minden este, hogy mit csináltál az nap, találnál egy szabad fél órát, amikor be tudod iktatni a mozgást. Ne kifogást, inkább időt keress. Lehet tv nézés közben is mozogni.

6. Már próbáltam párszor, akkor sem ment, nem akarok csalódni megint.

Gondold végig, hogy amikor nem sikerült a diétád, akkor mi lehetett a probléma? Lehet, hogy koplalással próbálkoztál, nem voltál elég kitartó, megvontál magadtól sok mindent, rossz diétát választottál. Mit szólnál hozzá, ha most nem a diéták között kezdenél el keresgélni, hanem megpróbálnál életmódot váltani? Az életmódváltás tartható egy életen át, lassabb, de folyamatos fogyást ígér és a kilók nem jönnek vissza, mindemellett az egészséged is meghálálja.

7. Nem tudok lefogyni, mer túl sok a szülinap, az üzleti, családi ebéd.

Ünnepek egész évben vannak, így ezt a kifogást sikeresen lehet alkalmazni minden hónapban. De tudnod kell, az, hogy a családi ebédeken mennyit eszel és mit, az csakis tőled függ. Azért mert szénhidrát csökkentett diétába kezdtél, és a családi ebéden minden panírozott, cukros, olajos, az nem jelenti azt, hogy akkor neked mindent meg kell enned. Egyél kicsit kevesebbet. A leves nem hizlal, ne a legnagyobb husit válaszd, és a köretre is nagyon figyelj. A tortából sem kötelező mindig enni, de akár meg is kóstolhatod, hiszen nem kötelező megenni az egészet. Ez a te döntésed!

 

Kifogásokat minden ember könnyen talál, de sokan időben rájönnek, hogy ezzel a probléma nincs megoldva. Fogadd meg, hogy legyőzöd a kifogásaidat, és hidd el, sikeresen el fogod érni a célodat. Csak a kezdő lépés nehéz, utána viszont a sikerélmények már segíteni fognak. Ne hallgass azokra, akik megpróbálnak lebeszélni, csak arra gondolj, hogy másnak is sikerült, neked is sikerülni fog!

Gondoltad volna, hogy amikor valakinek elmondod ezeket a kifogásaidat, akkor az illető nagyon jól tudja, hogy ezek csak kibúvók, de inkább megnyugtat, hogy igazad van? Az esetek több mint a felénél így van, ha a másik él is hasonló cipőben jár, akkor pedig még extra tippeket is kaphatsz, hogy miért nem fog neked sem sikerülni.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply