0
Utazás

Harkányi gyógyfürdő

2012. February 15. Wednesday

Tökéletes kikapcsolódás télen akár 1 napra vagy egy hétvégére, ha ellátogatsz a Harkányi Gyógyfürdőbe.

A csendes gyógyüdülőhely 13,5 hektáros ősparkban terül el, összesen 7600m2-es vízfelülettel. 3 gyógymedencét és 5 strandmedencét illetve a látványfürdőt próbálhatjuk ki (gőzkabin, pezsgőfürdő, szauna).  A medencék hőmérséklete 24-38 fokos.

A gyógyító hatását a kénes vízben érezhetjük, és különlegessége, hogy jóval magasabb az oxidálható kéntartalma, mint más gyógyvizeknek Magyarországon. Így tökéletes célpont a kikapcsolódást, nyugalmat keresők mellett a reumatológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, mozgásszervi betegségekkel küzdőknek.

Szálláshelyek Harkányban

Harkányban a napsütéses órák száma éves szinten meghaladja a 2100 órát, így nagyon kellemes klímával rendelkezik.

A gyógyfürdőben kipróbálhatunk többféle masszázst, gyógykúrát, és kezelést is.

Továbbá a főszezonban, főként nyáron rengeteg programlehetőséget is kínál Harkány. Legismertebb rendezvényei az Ördögűző napok, a Hímes tojás napok, Pünkösdi Zenés Fesztivál. Szüreti Fesztivál.

A villányi borvidék remekeit is alkalmunk nyílik kipróbálni, és számos étterem, hotel, gyógycentrum várja az ide látogatókat. Az aktív sportot kedvelők sem fognak unatkozni, a környék sok-sok látnivalót rejt, és akár még lovagolhatunk, vadászhatunk, kerékpározhatunk is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply