0
Utazás

5 ok, hogy Almeriát válaszd a nyáron úti célnak

2012. April 24. Tuesday

Almeria Spanyolországban, Almeria megye fővárosa. Az idők folyamán Almería kereskedelmi központtá vált, köszönhetően kikötőjének, selyemiparának, gyümölcs és zöldség termesztésének. Emellett a kedvező időjárásnak köszönhetően, a turisták körében is egyre népszerűbbé vált, egyre többen vásároltak ingatlanokat és telepedtek le ezen a környéken.

Az Alcazaba, székesegyháza, templomai, múzeuma, a várrom és a tengerparti sétány mellett maga Almeria tartomány, amit érdemes felfedezni.

Cabo de Gata Nemzeti Park

A vörös hegyeket és sziklákat kakukkfű és levendula szőnyeg borítja, mandula és olívabogyó fák vegyülnek el a hatalmas datolya és gyümölcsültetvényeken. Egy mennyei sétát tehetünk a Nemzeti Parkban felfedezve a számos érintetlen partot és öblöt, felfedezhetsz egy aranyos kis kápolnát, és rábukkanhatsz az egykori kalóz öbölre.

El Jardín de los Suenos

Kísérteties szépségű helyen, a vulkanikus hegységek között megbújva találhatjuk El Jardin de los  Suenos nevű szálláshelyet. Gyakorlatilag a semmi közepén található ez a 6 hálószobás, teraszos, medencés építmény, ahol reggelire házi jamet, helyi sonkát, gyümölcsöket, friss kenyereket szolgálnak fel.

Aqua Amarga

A Cabo de Gata Nemzeti Park egyik tengerparti falucskája Aqua Amarga. A különleges bájjal rendelkező falucska 2 hatalmas sziklafal között terül el, így itt a szélcsend, és a forró idő garantált, a nyár márciustól-novemberig kísér minket. A hatalmas hotelek helyett kockacukorra hasonlító házak sorakoznak egymásután, vagy egymáshoz épülve. Az apró szálláshelyek minden luxussal ellátva várják a turistákat. Mint egy jól megőrzött titok, mondják a Madridiak, akik hátrahagyva a nagyvárost, a nyugalom szigetén élvezik a türkizkék tengerben az úszást, vízisízést, a parton a kártyajátékokat és az önfeledt pihenés. A víz lassan mélyül, a nyugalom garantált, így kisgyermekesek számára ideális nyaralóhely.

Vad nyugati romantika

Látogass el Murcia és Granada között található Tabernas sivatag egyszerre gyönyörű és kietlen vidékére és érthetővé válik, miért szeretik a filmproducerek ezt a vidéket. Átérezheted te is a filmekben látott szépséget egy Ennio Morricone dal kíséretében.

Halételek

Ahogy leszáll az este, a kikötőt ellepik a frissen fogott hallal feltöltött halászhajók. A kis város minden egyes szegletében találhatsz egy éttermet ahol friss szardíniát és egyéb halakat, halételeket, halkülönlegességeket kóstolhatsz meg.

 

Almeriai szállás | Akciós repjegyek Spanyolországba | Internetes autóbérlés Spanyolországban | Egzotikus hajóutak

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply