0
Otthon

Valentin napi cukiságok

2012. February 13. Monday

A szerelmesek ünnepe, a Bálint-nap, vagy hétköznapibb nevén Valentin-nap eredete még a 14. századra vezethető vissza. Szent Bálint a jegyesek és fiatal házasok védőszentje ihlette az ünnepet. A legenda úgy tartja, hogy keresztény szokások szerint titokban eskette meg a párokat, és kertjének friss virágaival ajándékozta meg őket. Ezekre a házasságokra mondják azt, hogy jó csillag alatt születtek. Ezen kívül Szent Bálint egy vak lánynak is visszaadta a látását, akinek február 14-én a kivégzése napján üzenetet küldött és úgy írta alá, hogy a Te Bálintod. A vallási eredete ma már egyre jobban elhomályosul a köztudatban, azonban ezt a napot, a szerelmesek napjának tartják, amikor is a párok megajándékozzák egymást.

Ki így ünnepli a Valentin-napot, ki úgy, van, aki szereti, van, aki csak egy felkapott új szokásnak tartja. Vannak, akik szerényen, míg mások nagy feneket kerítve ünnepelnek. Ezt mindenki eldöntheti, hogy mekkora jelentőséget tulajdonít ennek a napnak, azonban ne felejtsük, szeretni nemcsak ezen a napon kell.
Íme, néhány ötlet, hogy igazi Valentin napi hangulatot teremts kettőtöknek.

Papír szívek

Valentin napon a szívecskékből sosem elég. Készíthetsz saját kezűleg is, amit azután felfűzhetsz cérnára, damilra, és tökéletes díszként szolgálhat az ünnepléshez.

Rózsa szív

A rózsa szív tökéletes asztaldíszként ékeskedhet az asztalon. Készítheted szárított rózsából is, azonban ha friss rózsát használsz, akkor vásárolj egy virágszigetet, amit aztán vízbe tehetsz, vágj belőle szívecske formát és ebbe szurkáld a rózsákat.

Kényeztető fürdő

A habfürdő a párok kedvence, főként, ha egy pohár pezsgő, gyertyafény és rózsaszirmok is társulnak mellé. Ne felejtkezzünk el a hangulatos zenéről sem.

Hálószoba titok

Nem kell mindent szívecskékkel borítanod, tele pakolni az egész lakást vörös és rózsaszín dolgokkal. Egyszerűen tökéletes, romantikus megoldás, ha rózsaszirmot hintesz szét a hálóban.

A Filmek

Ha szerettek összebújva filmet nézni, akkor az alkalomhoz illően ne hagyjátok ki a Valentin-nap című amerikai romantikus vígjátékot se.

Abszolút giccs

Ha nem lenne elég a sok-sok szívből, rózsából, gyertyából és szereted, ha mindenhol tombol a Valentin nap, akkor ezt neked találták ki.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply