0

Tálalási tippek Húsvétra

2012. April 7. Saturday

Szeretnél valami igazán szépet, különlegeset, vagy vicceset a Húsvéti asztalra? Szemezgess a különböző variációk közül.

Húsvéti asztaldísz

Az apró tavaszi virágok, mint például a gyöngyvirág pompásan mutatnak egy kis tojásvázában. Ha sok apró csoki, vagy dísztojásod van, készíthetsz apró fészket és a szalvétával együtt ízlésesen a tányérra helyezheted. Igazi tavaszt idéző gyertya is remek választás. Egy gerberának vágd le a szárát, helyezd egy pici pohárra, amit tölts tele vízzel, tetejére mécses kerül és kész is a hangulatos dísz.

Kiegészítők tálaláshoz

A főtt tojást vagy lágy tojást helyezd a tojástartóba és készíts nekik sapkát fülekkel filc anyagból, varrj, vagy rajzolj rá szemet, orrot, szájat és kész is a nyuszicsoda. Az evőeszközöket csomagolhatod narancssárga szalvétába, a tetejét zöld szalaggal megkötve, akárcsak egy répa. E mellé a szalvétát hajtogasd nyuszi fej formájúra és a húsvéti hangulat nem marad el.

Tálalj ízlésesen

Ízlésed és lakásod stílusa szerint teríts. A teríték hangulata lehet romantikus, ha pároddal kettesben ünnepeled a Húsvétot, lehet konzervatív, fiatalos, vagy bohókás. Akár a kertbe is teríthetsz, ha az idő engedi. Az asztalra mindenképpen kerüljön színes virág, vagy apró tojásfa, piros tojás.

A részletek fontossága

A tulipán, a nárcisz, mind jelzik a tavaszt, ha a kertedben megtalálhatóak ne habozz elhalmozni velük a lakást. Készíthetsz a vendégeknek menü kártyát is, jól mutat az asztalon és ha népes a család, biztosan sokféle fogást kellett készítened, így mindenki tudni fogja, mik közül válogathat. A mézes sütit cseréld gyömbéresre és szaggass aranyos formákat, cukormázzal díszítsd, és írd rá szeretteid nevét. Személyre szóló ültetősütinek mindenki örül.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sokadix 2015. March 8. Sunday at 08:11

    Jók, de ezek nem tálalási, hanem terítési ötletek! A tálalás az ételről szól, annak elrendezéséről a tányéron, hidegtálon stb.

  • Leave a Reply