Szereted a gyrost? A leggyorsabban elkészíthető házi gyros a csirkés, persze készítheted bárány husiból is. Egy puha, diétás házi pita, finom zöldségek, ízletes husi és az elmaradhatatlan eredeti török gyros öntet a konyhádba varázsolja a legjobb helyi gyrosozó ízeit. Olcsóbb, egészségesebb, és még a feneked sem fog nőni tőle.
Először is készítsd el a szénhidrátcsökkentett, diétás pita tésztát, hogy félre tehesd kelni. Amíg a pita tészta kel, vágd fel a hozzávalókat, és készítsd el az öntetet, illetve a husit.
Zöldségek a gyroshoz
Fejes saláta, apróra csíkozva, de praktikusan egy egész levelet is bele fektethetsz a pita belsejébe, így könnyebb enni.
Lilahagyma, felkarikázva
Paradicsom, szintén karikázva a legjobb
Csemege uborka, ez elhagyható, de nagyon pikáns ízt ad neki
Természetesen ízlés szerint bármilyen zöldséggel dúsíthatod még, ezért is jó, hogy otthon készíted a házi gyrost.
Gyros fokhagymás, joghurtos öntet.
Fél doboz natúr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma pép
2 kanál citrom facsart leve
pici só ízlés szerint
Ugye milyen egyszerű az öntet? Nagyon finom így, de tehetsz bele akár egy pici kaprot is, és érdemes készíteni mellé egy pici erős szószt, ami nem más, mint pici erős pista, kevés vízzel elkeverve, hogy folyós legyen.
Aki nem szereti a joghurtos, fokhagymás öntetet és igazán krémesre vágyik, próbálkozhat a majonézes gyros szósszal is. Light majonéz, ketchup és pici mustár összekeverve.
Mielőtt a husit megcsináljuk, kezdjük el kisütni a pitákat.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a 1 hagymát és 1 gerezd fokhagymát apróra vágunk. Oliva olajon a hagymát pirítjuk, idő közben hozzáadjuk a fokhagymát is, végül a husit, és rászórjuk a gyros fűszer sót. Lehet házilag is fűszerezni, de ha ugyanazt az íz hatást szeretnénk, mint a gyrosozóban, akkor a gyros fűszer sóval próbálkozzunk. Figyeljünk a husira, mert nagyon hamar elkészül, úgy finom, ha puha és omlós.
Mire a pita és a husi elkészül, a család többi tagja meg is teríthet és indulhat a diétás házi gyros evészet.
No Comments