Beköszöntött a csodás ősz, mely néha borús, esős, néha napos és meleg, de minden tekintetben szép. Az ősszel együtt a teázás időszaka is megérkezik, és mi esne jól egy tea mellé? Egy finom muffin.
Hogyan készíthetünk diétás muffint? Nagyon egyszerűen, hiszen a tésztát 10 perc alatt összekeverjük, és már mehet is a sütőbe. Mindössze fél óra és a tea, kávé mellett gőzölöghet a frissen sült, ízletes, édes, ám mégis cukormentes, diétás muffin. Válassz természetes édesítőszert, mint például a stevia, mely egészséges, hőre nem bomlik, és nem hizlal. A zabpehely tökéletes szénhidrátforrás, mely lassan használódik fel, magas a rost tartalma.
Almás-répás zabpelyhes muffin hozzávalói
10 deka cukornak megfelelő édesítő (stevia)
3 kisebb vagy 2 nagyobb sárgarépa lereszelve
1 alma lereszelve
10 deka zabpehely
5 deka szénhidrátcsökkentett liszt
10 deka őrölt mandula
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
Ízlés szerint mazsola
A tojást az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, reszelt répát és almát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, végül a gyümölcsös masszához adjuk. Muffin szilikon formában, vagy muffinsütőben sütjük 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig.
Mit tegyél, ha nem lett szép a muffin teteje?
Van, hogy a muffinok főként, ha zabpehelyből és reszelt dolgokból készülnek, nem lesznek sima tetejűek. Ha vendégségbe készülsz, vagy vendégeket vársz és szeretnéd elkápráztatni őket, változtasd muffinod cupcake– é.
1 doboz light krémsajt
Pici light margarin
stevia édesítéshez
Vanília kivonat, vagy vanília kikapart belseje.
Keverd össze a hozzávalókat, töltsd egy nyomó formába és díszítsd vele muffinod tetejét.
2 Comments
Az alma es a sargarepa releszelve kb mi az ossz tomeguk?
Valakinek 1 kisebb repa jelenthet sokkal masabbat valaki masnak.
Szia, igaz-igaz. Lemértem gyorsan, nálam két kisebb répa pucolatlan formában 140grammot nyomott.