0
Cukormentes lekvár

Cukormentes citromlekvár

2012. November 29. Thursday

Milyen izgalmas gyümölcs is a citrom, savanyú és mégis rengeteg finomabbnál finomabb édes sütemény elengedhetetlen része. Most a citrom héját fogjuk teljes egészében felhasználni cukormentes citromlekvárunkhoz. A citrom levét használhatod citromos mousse-hoz vagy citrom tortához.

Cukormentes Citromlekvár hozzávalói

4 citrom, jól átmosva, átsikálva

2 pohár természetes édesítőszer

1 pohár hideg víz

Hámozzuk meg a citromunkat, lehetőleg hosszú darabokban. Krumpli hámozó tökéletes a feladathoz. Távolítsd el egy éles késsel a fehér részt a citromhéjról, majd nagyon vékony csíkokra szeleteld fel. Tedd a megtisztított, felaprított citromhéjat egy tálba, önts rá felforralt vizet, fedd le és tedd félre 30 percre, majd szárítsd meg.

A természetes édesítőt és a vizet tedd fel melegedni közepes lángon, majd add hozzá a citromhéjat is, csökkentsd a hőfokot alacsonyra és főzd 10 percig. Ezután tedd a lekvárt üvegekbe, hűtsd és tárold a hűtőben az édes cukormentes citromlekvárod.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply kriszta 2017. August 28. Monday at 12:02

    “tedd félre 30 percre, majd szárítsd meg” – mit és hogyan kell megszárítani? leszűrni a vizet a citromhéjról és azt, vagy hogy?

  • Leave a Reply