Milyen izgalmas gyümölcs is a citrom, savanyú és mégis rengeteg finomabbnál finomabb édes sütemény elengedhetetlen része. Most a citrom héját fogjuk teljes egészében felhasználni cukormentes citromlekvárunkhoz. A citrom levét használhatod citromos mousse-hoz vagy citrom tortához.
Cukormentes Citromlekvár hozzávalói
4 citrom, jól átmosva, átsikálva
2 pohár természetes édesítőszer
1 pohár hideg víz
Hámozzuk meg a citromunkat, lehetőleg hosszú darabokban. Krumpli hámozó tökéletes a feladathoz. Távolítsd el egy éles késsel a fehér részt a citromhéjról, majd nagyon vékony csíkokra szeleteld fel. Tedd a megtisztított, felaprított citromhéjat egy tálba, önts rá felforralt vizet, fedd le és tedd félre 30 percre, majd szárítsd meg.
A természetes édesítőt és a vizet tedd fel melegedni közepes lángon, majd add hozzá a citromhéjat is, csökkentsd a hőfokot alacsonyra és főzd 10 percig. Ezután tedd a lekvárt üvegekbe, hűtsd és tárold a hűtőben az édes cukormentes citromlekvárod.
1 Comment
“tedd félre 30 percre, majd szárítsd meg” – mit és hogyan kell megszárítani? leszűrni a vizet a citromhéjról és azt, vagy hogy?