0
Karácsony Otthon

Adventi koszorú divat

2012. November 27. Tuesday

Mindössze pár nap, és december 2-án, vasárnap meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az adventi koszorú nélkül elképzelhetetlen a karácsony várás, miközben telnek a hétvégék és minden vasárnap egyel több gyertya ég már az adventi koszorúnkon, úgy válnak a hétköznapok is egyre jobban elvarázsolttá. Készülj lélekben is a karácsonyra miközben az ádventi koszorút díszíted. Természetesen virágboltban és dekorációs boltokban is vásárolhatsz egy szép koszorút, de ha időd engedi készítsd el saját magad. Tudod már milyen adventi koszorút készítesz az idén? Hagyományos mellett döntesz? Vagy kipróbálsz valami formabontót? Tanácstalan vagy? Gyűjts ötleteket és készítsd el még időben az adventi koszorút.

Helyezd egy szép dísz tálra, tálcára az adventi koszorút, így biztos, hogy nem lesz gyantás semmi.

Ötletes, egyáltalán nem hagyományos ötlet az adventi gyertyagyújtáshoz, ha 4 gyertyát megszámozunk, egy szép kerámia tálra helyezünk, mézeskaláccsal, hópelyhekkel, apró karácsonyi díszekkel dekorálunk. Igazán vintage stílus.

A fenyő, a szalagok és a fehér szín sosem megy ki a divatból. Válassz gömb gyertyát, ragassz rá csillagos matricát, vagy gyertyára is használható festékkel fess rá különböző mintákat.

Ma már nincsenek kötelező szabályok a dekorálásban, természetesen szép hagyomány, hogy az adventi időszakban minden hétvégén egyel több gyertya ég a koszorúnkon, azonban praktikusan választhatsz egy nagy gyertyát is, vagy egy magasabb mécsestartót, amiben a mécsest cserélgetheted, köré készítsd el az örökzöldből és apró díszgömbökből álló koszorúdat. Fiatalos, színes és vidám.

Igazán természetes hatást kelt a mohás alapra helyezett 4 nagy alumínium vázas mécses, melyet csipkével vonj körbe, ánizzsal, fahéjjal és termésekkel díszítve tökéletes vintage  adventi koszorú készülhet.

Ki mondta, hogy csakis pici gyertya lehet az adventi koszorún? Használj hosszú gyertyákat és fenyő vagy szalma alap helyett fa alapot, mintha apró rőzsék lennének összefűzve.

Igazán télies hangulatú, ha ezüst fenyőt picit lefújsz hósprayvel, hópamacsokkal, angyalkákkal és fehér szalaggal díszíted a koszorút. A gyertyákat helyezd az adventi koszorú közepébe. Az ezüst fenyő praktikus választás is, hiszen nem potyog le olyan gyorsan a tűlevele.

Nem szeretnéd, hogy tűlevelek potyogjanak az adventi koszorúról? Egy kerek, magasabb falú üveg edénybe szórj kristályos dekorhomokot, vagy akármilyen színűt, egy két fa hópihét, és helyezd bele a 4 magas gyertyát. Tehetsz közé egy két fenyőágat is, melyet fujj le hó sprayvel, vagy arany sprayvel.

Ötletes, vidám, fiatalos és igazán karácsonyos, ha színes, apró karácsonyi díszgömbökből készítesz adventi koszorú alapot. A legegyszerűbb gyertyát helyezd rá, és nem is kell egyéb dekoráció rá.

Nemcsak adventi “koszorú” gyanánt tökéletes a fenti ötletes variáció. Igazán szép ahogy a magyal piros bogyóival a cserépben elhelyezkedik, a tetején gyertyával. Az ünnepi hangulatot fokozza az egyszerű fa tálcára helyezett díszek, gömbök, narancs és toboz kombinációja.

Igazán karácsonyos színekben pompázik a fenti, fenyő alapú adventi koszorú. Bordó, arany kockás gyertyák, piros masnik, mézeskalács díszítés, és kész is a tökéletes ünnepi dekoráció.

Konyhába illő, páratlan karácsonyi dekorációt készíthetsz. Egy két vendéglátó helyre is ötletes a fenti mókás kombináció.

Hangulatos, zöld és fehér kombináció is tökéletes választás.

Szintén nem hagyományos, ám ötletes variáció az adventi koszorú helyett gyertyagyújtáshoz. Így attól sem kell félnünk, hogy esetleg a gyerekek megégetik magukat. Szórjunk pici dekorhomokot az üvegpoharak aljába, tegyük bele a gyertyákat, és díszítsük kedvünkre.

Igazán vidéki és karácsonyi hangulatot teremt a tobozból készült adventi koszorú, melyhez a lila gyertya kitűnő választás.

Kislányok egyik kedvenc koszorúja lesz a színes figurákkal, rózsaszín gyertyákkal díszített moha alapú adventi koszorú. A moha alap tökéletes választás, hiszen nem potyog le szentestére az összes tűlevele, könnyű díszíteni, és nem bök be minket.

A konyhában sem kell nélkülözni az adventi gyertyagyújtás örömét. Sütés közben is gyönyörködhetsz a gyertyákban. Válassz 4 egyforma pici fém sütőformát, helyezd bele a gyertyákat. Tökéletes, ötletes karácsonyi dekoráció.

Elefeldkeztél az adventi koszorú elkészítésérőlgyújtásról? Nemcsak expressz ötletnek tökéletes választás, ez a percek alatt elkészíthető kompozíció. Fiatalos, és akár még a legény lakásban is pompás dísz.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply