0
Otthon

Kreatív ajándék- zokniból kutyus

2012. November 1. Thursday

Van egy szabad délutánod (akár tévénézés közben), egy régi zoknid és be tudod fűzni a cérnát a tűbe? Akkor ne habozz, készítsd el a zokni kutyát csemetéidnek, akár karácsonyi ajándékként is tökéletes. A kutyus lehet rendhagyó barna zokniból, vagy mókás pöttyös, csíkos zokniból, a házi készítésű zokni kutya csak is a fantáziádra van bízva.

Kellékek:

1 pár zokni

Tömő anyag: vatelin, vagy vatta

3 gomb, vagy 2 gomb és egy pom-pom az orrnak

Hogyan készítsünk zokni kutyát?

 1. Fordítsd ki az egyik zoknit és vágd le a felső részét, ha rövid szárú zoknit használsz nincs szükség erre. A zokninak ez a felső része adja a kutyus hátsó lábait, így akkorára vágd, amilyen hosszú lábakat szeretnél neki. A zokni orr része lesz a kutya nyaka.
 2. Fektesd le úgy a zoknit, hogy a sarok része teljesen felfelé nézzen (az ábra mutatja is), és vágd ketté a zokni felső részét egészen a sarokig, majd varrd össze, de hagyd nyitva a sarok részt, hogy legyen hol kitömni.
 3. Fordítsd vissza a zoknit jobb oldalára és tömd ki a lábait és testét feszesre, hogy formát kapjanak.
 4. Varrd össze a lábait és amint az ábra is mutatja, varrj neki nyakat és mancsokat.
 5. A 2. zoknit vágd fel részekre amint az ábra is mutatja.
 6. A fej részt varrd hozzá a nyakhoz és tömd ki.
 7. A fej rész befejezéséhez a nyitott rész széleit hajtsd be, csinálj görbületet, hogy fejformája legyen, és varrd össze.
 8. A fülekhez a zokni orrészét használjuk, amit már előzőleg fül formában kivágtunk. Fordítsd ki az anyagot, varrd össze a két szélét, majd fordítsd vissza színére, tömd ki és a varrd a kutyus fejéhez.
 9. Vágd ki a lábakat a zokni lábszár részéből, ha még eddig nem tetted.
 10. Fordítsd ki őket, varrd össze az oldalát, fordítsd vissza színére, tömd ki, varrd a kutyushoz, és varrj neki mancsokat, ahogy a hátsó lábaknál is tetted.
 11. A farok részt is fordítsd ki, varrd össze a széleit, az alját itt is hagyd nyitva fordítsd vissza, tömd ki (használj horgolótűt, vagy ceruzát) és varrd a kutyushoz.
 12. Varrj 2 gombot a szem helyére. Használj különböző színű cérnát, így a kutyusnak lesznek pupillái is, orrként használhatsz pom-pomot, vagy választhatsz egy nagyobb 2 lyukú gombot is.

Extraként adhatsz a kutyusra ruhát, vagy masnit a nyakába.

Tökéletes karácsonyi ajándék ötlet gyerekeknek, vagy akár gyerekkel együtt is elkészíthető.

 

(A képek erről az angol nyelvű oldalról származnak)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply