0
Otthon

Kert és terasz ötletek – lakberendezési inspirációk

2014. May 9. Friday

Nagyon hangulatos hátsó udvarunk van, közvetlenül a konyha, étkezőből tudunk kimenni, praktikusan fa dobogóval, körbe zöld növényzettel “parkosított pici kert. Itt ez a standard, lakóparkok, egyforma házakkal, némelyik különálló, legtöbb sorház stílusú, és mindegyikhez privát hátsó kert tartozik. Az itteni időjárási viszonyokat figyelembe véve örülök, hogy a miénk nem egy csupa füves kert, mert az szerintem az év 90%-ban fel lenne ázva.

Egyszer szeretnék majd egy nagyobb kertet, egy kis veteményessel, sziklakerttel, férjem álma egy üvegház, mindez persze sose gazosodjon, szeretnénk egy grillezős, kiülős részt, lehetőleg egy patak csörgedezzen a kert végében, de persze ha tóparton lenne a ház az sem zavarna- vagy tengerparti-, nagyon jól nevelt kutyusok, felhőtlen meleg nyár – írországi magyarok álma- és természetesen korlátlan szabadidő. Egyébként nem csak álmodozó vagyok, hiszem, hogy meg is valósítjuk, hiszen folyamatosan dolgozunk érte, nem csak amolyan “írd le aztán akkor megvalósul” módszerrel tervezünk.

A legtöbb terasz és udvar amik közül mazsolázgattam inkább egy meleg nyárral rendelkező országba lenne ideális, ahol nyugodtan kint hagyhatod akár hetekig a kerti szettet párnástól, lampionostól, viszont mivel “haza” írok, így nyugodt szívvel posztolhatom most ezeket, miközben magunknak a 2 perc alatt kipakolható verziót jegyeztem fel.

Imádom az ilyen stílusú kis kerteket, teraszokat, udvarokat, van köztük romantikus, egyszerű, vidám, de egy biztos, most szívesen eltöltenék egy délutánt bármelyikben. A kreatív terasz és udvar ötletek inspirálóak, könnyen szárnyalhat a képzelet tőlük.

A kert, a terasz nyáron egy olyan helyszín ahol munka előtt és után, szabad időnkben sok időt tölthetünk, ezért érdemes egyéniségednek megfelelően kialakítani. Ha szereted a nagyobb baráti társaságokat akkor mindenképpen sok ülő felületre, egy nagy asztalra lesz szükséged, ha szeretsz kint sütögetni, akkor akár építhetsz kinti kemencét is, vagy nyársaló területet alakíthatsz ki, a grill szettnek jelölj ki egy sarkot. Olvasáshoz, tanuláshoz egy kényelmes fekvő felület tökéletes, de egy hűvös lugas alatt akár dolgozni is tudsz az árnyákban. A gyerekeknek homokozó, ugróiskola, kicsi füves terület ahova még egy pancsoló is elfér, egy fa árnyékában a legideálisabb. Az udvarod legyen a béke szigete, ahova a rohanó világ és a hétköznapi stressz elől elmenekülhetsz, megpihenhetsz, és élvezheted a pillanatokat.

csodaszep-terasz fa-szett-udvarra hangulatos-kert kert-inspiracio kert-inspiraciok kerti-szett kerti-terasz kerti-udvari-szett kert-otletek levendula-kert otletes-udvari-kiulos terasz terasz-inspiraciok terasz-otlet terasz-szett udvar-aztal-szek-szett udvar-inspiracio

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply