0
Karácsony Otthon

Adventi naptár ötletek

2012. December 2. Sunday

Advent első vasárnapja különleges alkalom karácsony előtt. Ilyenkor gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, ilyenkor tudatosul először, hogy már csak mindössze 4 vasárnapra vagyunk a szentestétől. Alig 3 hét és karácsony! A legizgalmasabb időszak a gyerekeknek. Emlékszel a bolti csoki adventi naptárakra? Minden nap egy, számozott ablakot lehetett csak kinyitni. A csoki adventi naptár helyett készíts személyesebb, szebb karácsony váró naptárat, akár a gyerkőcöknek, akár párodnak. Miért ne csempészhetnéd vissza a gyerekkort? Még most sem késő, hiszen mindössze a 2. ablakot kellett ma kinyitni.

A legegyszerűbb adventi naptár. Karácsonyfa formában ragasztgass fel kétoldalú ragasztóval különböző méretű, számozott borítékokat. Mintás, egyszínű borítékot is választhatsz, határt csak a fantázia szab. Apró csoki, cukorka, vagy egy mozijegy is elfér a borítékban.

Emeletes házban laksz? Használd ki a lépcsőt! Díszes szalaggal köss fel apró dobozokat, vödröket, számozd őket 24-ig, és rejts el bennük apró meglepetéseket.

Vajon mit rejthetnek a pici dobozkák? Nemcsak ötletes adventi naptár, de aranyos dísz is a karácsonyi ünnepek közeledtével.

Szeretsz varrni? Varrj adventi naptárat. Nincs is nagyobb öröm, mint minden nap egy apró ajándék.

Szeretsz kötni? Vagy a nagyi szeret kötni? Kérd meg hogy kössön apró zoknikat, vagy batyukat. Hangulatos adventi naptárad akár az előszobában, gyerekszobában is felfüggesztheted. Tökéletes karácsonyi dekoráció, miközben minden nap örömet szerez az apró talpúaknak.

Sok a gyufásdoboz? Vond be őket szép karácsonyos papírral, ragaszd össze karácsonyfa formában, számozd meg és a kis fiókokba rejts el apró ajándékokat. Egyszerű, mégis ötletes adventi naptár, ráadásul olcsó is!

Szuper, egyedi, mégis nagyon szép a fa ágakra felfüggesztett pici vödröcskékből készült karácsonyi naptár. Akár erősebb papírból te magad is készíthetsz kis vödröcskéket. Vond be őket díszes csomagolóval vagy arany papírral, a fa ágakat fújd le picit hó sprayvel.

Szintén gyufásdobozból készült a fenti adventi naptár is. A szép papírral, vagy anyaggal bevont dobozkákat masnival varrd fel egy szép anyagra, tetejére varrj akasztót, és függeszd fel jól látható helyre.

Készíts szaloncukor formájú adventi naptárat. Szép dekoráció a karácsony közeledtével, ráadásul gyorsan, egyszerűen, kevés alapanyaggal megoldható. Vasárnap délutánra tökéletes program.

Könnyen, gyorsan elkészíthető, akár a gyerekeket is megkérhetjük, hogy segítsenek a pici
készítésében. Persze az ajándékokat, apró csokikat már akkor rejtsük el a pici papír fák alá, amikor ők már nem látják. Érdemes a meglepetéseket mindig becsomagolni, nehogy a kíváncsi szemek előre meglessék a másnapi meglepit.

Nyomtass egy hatalmas karácsonyfás képet, vagy dekorációs boltban szerezz be egyet. Ragaszd fel egy erős kartonra. Készíts apró ajándék tasakokat, és ezeket ragaszd fel a fára, mintha apró díszek lennének.

Mire nem jók a gyümölcskonzervek dobozai. Papírral bevonva ötletes adventi naptár készíthető belőlük.

Nem baj, ha nem rendelkezel jó kézügyességgel, vagy varró géppel. Az apró batyukat kézzel is meg lehet varrni.
Vintage adventi naptárak. Nézz körül az udvaron, a fészerben, biztos, hogy ötletesebbnél, ötletesebb dolgokat találsz ott, melyekből szuper adventi naptár készíthető.
Sok a félpár gyerekzokni? Ki ne dobd őket, varrj belőlük zokni kutyust, vagy készíts belőle adventi naptárat.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply