0
Harmónia

Valentin nap vagy Bálint nap?

2013. February 4. Monday

valentin-napFebruár 14-én Bálint napján a hagyomány szerint a szerelmesek megajándékozzák egymást. Az angolszász területeken Valentin’s Day-nek nevezett napot, már itthon is inkább emlegetik Valentin napnak, mint Bálint napnak. Egy a lényeg, a hagyomány töretlen, a virág és az édesség ipar nem is hagyná, hogy felejtésbe merüljön ez a nap.

Valentin napi ajándék ötletek

A szerelmesek ünnepe Angliából és Franciaországból ered, ahol a 14. században választották Szent Bálint püspököt a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé. Egy legenda szerint, Szent Bálint bebörtönzése alatt visszaadta börtönőre vak lányának látását, és mielőtt kivégezték volna egy üzenetet küldött a lánynak: “A Te Bálintod”. Innen a szép hagyomány, hogy ezen a napon, február 14-én Bálint-napon a szerelmesek üzenetet küldenek egymásnak így kifejezve szerelmüket a másik felé. Szent Bálint a keresztény szokások szerint a szerelmeseket megeskette, és kertje virágaival ajándékozta meg őket. Sőt, katonákat is esketett, titokban természetesen, hiszen akkoriban tilos volt a katonáknak házasságra lépniük.

Valentin napi diétás sütemény ötletek

valentin-napi

A Bálint napiValentin napi hagyomány eredete egy igaz történeten alapul, jó ha tudod nem egy mondvacsinált ünnep. Az tény, hogy a pénzéhes világ igyekszik minél jobban az ajándékozásra fordítani figyelmünket és minden lehetőséget kiaknázni a pénzszerzésre, így nem meglepő, hogy februárban, ha akarnád sem tudod elfelejteni, hogy közeledik a Valentin nap, hiszen mindenhol szívecskékkel díszített tárgyakkal, poszterekkel, kirakatokkal találkozhatsz.

Valentin napValentin nap egy szép hagyományt őriz, ragadd meg te is az eredeti értékeket, és fejezd ki ezen a napon is párod felé szerelmed. Nem kellenek a méreg drága ajándékok, de egy apróságnak mindenki örül. A Valentin napi ajándék lehet egy gesztus, egy apró csecsebecse, egy finom vacsora, sütemény, vagy egy jó kis Valentin napi program. Bár a szerelem nem egy napra szól, használd ki, és szakadjatok ki a hétköznapokból, lopjatok el pár órát a napból, amit kettesben tölthettek és még kifogást sem kell találni, hiszen Valentin-nap van.

A Bálint napi babonák szerint ezen a napon nem szabad mérgelődni és megsértődni. A Bálint napi reggeli első szerelmes csók ne feledd, mágikus hatással bír, a babonák ezt egy szerencsecsóknak tekintik. Miért ne próbálnád ki?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply