0
Otthon Vidék és vintage

Cserépkályha, kandalló – romantikus melegség

2014. January 23. Thursday

kandallo-vintage-hazMikor tervezésre kerül a sor, és repkednek az álomképek a szemünk előtt, hogyan is fog kinézni a leendő családi fészkünk, a kandalló, cserépkályha mindig szerepel a palettán. Tetszenek a régi cserépkályhák, főleg aminek az oldalán még ülőke is helyet kap. Kereszt szüleim házában van egy nagyon szép cserépkályha, nagyon régen jártam náluk, de még mindig emlékszem, ahogy áradt belőle a meleg még órákkal azután is, hogy a fa leégett.

Nem csak hangulata van, de praktikus is, ha megfelelően kiépített a rendszer, és akár egy egész házat befűthetünk vele. Persze gondolom, lehet bajlódni a fával, koszosabb is, mint ha csak egy pöcköt nyomnánk be a kazán időzítőjén, de nekem a hangulata mégis nagyon tetszik, és természetesen a fűtés számla csökkentése sem utolsó szempont. A megújuló energiaforrások mellé azt hiszem, egy cserépkályha nem hiányozhat, vagy egy kandalló, mert azokat is imádom. Jelenleg is egy kandallós nappalink van, hangulatos nagyon, viszont mivel nincs a rendszerre kötve így leginkább csak dekorációs funkciókat lát el. Itt nagy divat a kandalló, kinél vegyes tüzeléses, kinél gázos, néhol a kémény nincs is kiépítve, de kandalló van, mert egyszerűen kell, elengedhetetlen az ír családi házakból.

Mindig él bennem egy idilli kép, ahogy ropog a fa a kandallóban, a lángokba bámulunk, régi lemezjátszón szól a zene, kakaót szürcsölünk és csíkos vastag zokniban beszélgetünk a kandalló előtt ülve a szőnyegen.

praktikus-cserepkalyha

cserepkalyha-vintage-otthon kandallos-haz cserepkalyha-vintage ko-cserepkalyha lakberendezes-cserepkalyha diszes-cserepkalyha fa-tuzeleses-cserepkalyha kandallo cserepkalyha-otthon cserepkalyha-hangulata cserepkalyha-country-style cserepkalyha

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply