0
Diéta és Fogyókúra

Divatdiéták – Te bedőlsz nekik?

2014. January 29. Wednesday

Napi szinten jelennek meg cikkek az egyes divat diétákról, szinte már egymást tapossák a hatalmas eredményeket ígérő fogyókúrás irányzatok. Mi a közös bennük? Honnan tudhatod, hogy értelmetlenek? Egytől egyig túl gyors eredményt ígérnek. Mit gondolsz, hogyan lehet 2 hét alatt 7 kilót fogyni? Vagy 1 hét alatt  lapos a hasad? 7 kilót fogyhatsz, ha nagyon sok a felesleg rajtad, lapos pedig sosem lesz a hasad 7 nap alatt, ha jelenleg zsírréteg van rajta. Ezek tények, ha egyébként lapos a hasad, csak most el van tunyulva, és különben is többet ettél a kelleténél, akkor 7 nap alatt nagyon szépen rá lehet mozogni, és kerülni kell a felfújó étkeket, sok folyadékot fogyasztani, hogy újra szép formában lásd magad.

egeszseges-eletmodTe hiszel ezekben a divat diétákban? Próbáltad őket? Szerintem valamennyien túl vagyunk már jó pár villám diétán kisebb nagyabb sikerekkel a hátunk mögött. Mit tapasztaltam? Vagy nem működött, vagy igen, de nem tartósan és nem, úgy ahogy szerettem volna. Fogytam diákkoromban koplalás és „vizsga stressz” segítségével is, de szép nem voltam, csak vékony. Aztán gyorsan visszaszedtem a leadott kilókat, sőt mivel legyengült voltam, nem edzettem, ezért még csak formás sem voltam, hiszen tudjátok, van amikor izmosak vagyunk, de az izom felett még van némi zsírréteg, mégis jól nézel ki állapot, és van az, amikor tényleg annyira csúnyácskák a zsírpárnák, hogy még jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy bár nem sovány, de legalább formás. Na és persze kezdődik elölről ismét a „szenvedés”, de már egy újabb csoda diétával, mert még mindig az egyszerűbb, könnyebb utat választjuk.

Koplalással, különböző fogyókúrákkal, ahol általában megvonsz magadtól vagy valamilyen fontos tápanyagot, vagy egyáltalán a kellő mennyiségű tápanyagot, biztosan elérhetsz a mérleg szerint gyors sikereket, egy a lényeg, hogy onnantól ezt tartanod is kellene ám, hiszen amint újra a régi rendszerhez visszatérsz, máris visszakúsznak a kilók. Ebben nincs semmi maszlag, évek óta hangoztatják az orvosok, a dietetikusok, az egészséges táplálkozás követői, és vajon miért? Mert igazuk van.

egeszseges-taplalkozasVannak speciális fogyókúrák, diéták, amire a betegeknek szükségük van- cukorbetegek, magas koleszterin szintesek, glutén allergiások, stb.- és általában nekik ezt egy életen át kell tartaniuk. Azonban az egészséges felnőtt embernek nincs szüksége másra, mint hogy egészségesen táplálkozzon és mozogjon sokat, ezzel nagyon tökéletesen elérhetjük, hogy súlyunk állandó marad, nem kell nélkülöznünk a desszertet, a finom ételeket, csak egészségessé kell őket varázsolni. Nekem bevált, sőt egyenesen imádom felfedezni ezt a reform világot, egészséges sütiket készíteni, ami számunkra már hétköznapi, mintsem furcsa.

Az alatt az idő alatt, míg elérjük a kívánt súlyt kicsit fokozottabban kell figyelni a táplálkozásra és a mozgásra. Na persze ez lassabb folyamat, tovább tart, mint 2 hét, azonban látványos, és tartós sikert ígér, nem beszélve az egészségre gyakorolt hatásáról. Olyan ez is, mint a munkahelyek, meg kell mászni a ranglétrát, időt kell adni, és nem szabad a könnyebbnek hitt utat választani, ami bár gyorsabb, lehet elsőre eredményesebb, végül visszaesel oda ahonnan indultál.

A divatfogyókúráknak azért van nagy szerepük, és azért népszerűek, mert nagyon jól lehet velük a lustaságot takarni, vagy éppen ezzel takarózni, remek kifogás, hogy nem tudsz lefogyni, pedig próbáltad már az xy diétát is. Persze nehéz változtatni, de nem kell egyszerre, egyik napról a másikra, hiszen most kipróbálhatsz valami olyat, ami egy életre szól, ne csak a nyaralás 1 hetére akard formába hozni magad, amikor bikinibe bújsz, miért ne lehetnél vékony, formás, csinos az őszi, téli, tavaszi ruhákban is? A téli kabát és téli pulcsik ne zsírpárna takarók legyenek, legyen idén ez az újévi fogadalmad, hogy ne nyárra a bikini szezonra akarj jól kinézni, hanem hátralevő életedre.

Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek nádszál vékonynak kell lennie, rezgő bordákkal, sőt, ettől óva intenélek is, de egy bizonyos testzsír százalék fölé nem szabad menni, nem “csak” esztétikai okok miatt, az egészség romboló hatása, hidd el, hogy hatalmas a rossz táplálkozásnak.

divatdieta-egszseges-taplalkozas

Igen! Érdekel az online táplálkozási tanácsadás

Nálam bevált az egészséges táplálkozás, elhiheted sokat kísérleteztem mire végre felfedeztem mi az, amit el kell hagynom és mi az, amit viszont fogyasztanom kell. Mindemellett a mozgás a mindennapjaim része lett, kitartással, sok-sok próbálkozással, de sikerült kialakítani azt az egészséges életmódot, amiben bármit megengedhetünk magunknak, csak meg kell találni a módját, hogyan készítsük el itthon, és hálás vagyok, hogy a mozgás öröméről már nem csak olvasok, vagy épp írok, hanem évek óta meg is tapasztalom.

Mikor érdemes kezdeni? Most! Miért? Mert megéri! Ha nem tudod, hogy hol kezd, sokszor fulladt már sikertelenségbe a próbálkozásod írj nekem, és kérj személyes táplálkozási tanácsadást a dietetika@erezdmagadjol.hu email címen. Bővebben, még több információt a táplálkozási tanácsadás oldalon találsz.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply